Vader en zoontje overleven treinbotsing Harlingen niet

1 min


Bij een botsing tussen een trein en een auto bij de onbewaakte spoorwegovergang op de Oude Trekweg in Harlingen zijn maandagmiddag twee doden gevallen. De identiteit van de slachtoffers zijn een vader en zijn zoontje.

Het gaat om een auto met daarin enkele schoolkinderen van de Prins Johan Frisoschool uit Harlingen. Ruim twintig kinderen waren op een schooluitje bij boer Hendrik Sijtsma. Ze gingen daar lammeren kijken en kregen nog wat drinken en lekkers in de schuur van Sijtsma. De bestuurder zou een vader met enkele kinderen zijn.

Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Dronryp en Harlingen. Arriva zet bussen in. De vertraging is meer dan een uur. Treinreizigers moeten zich nog wel registreren bij de politie, voor zij de plaats van het ongeval verlaten.

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig. De politie heeft een getuige meegenomen voor verhoor. De boer en boerin die naast de overgang wonen, worden gehoord.

De politiehelikopter is gevraagd op te stijgen om vanuit de lucht foto’s te maken van het ongeval.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een botsing plaatsvindt op de overgang. Op woensdag 8 februari raakte een persoon gewond bij een botsing.

Bron: LC