Tilburg – Twee arrestaties voor openlijke geweldpleging

Een 22-jarige Oisterwijker en een 24-jarige Tilburger zijn afgelopen nacht omstreeks 04.10 uur aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 51-jarige medewerker van een horecabedrijf in Oud Noord. Ze waren kennelijk boos op hem omdat ze hun overgebleven muntjes niet voor geld konden omruilen.

Het slachtoffer verklaarde dat hij werkzaam was in een café bij de muntverkoop en de kluisjes. Hij werd aangesproken door een van de klanten die zijn overgebleven munten wilde inleveren. Hij legde uit dat dit niet gedaan werd. Hierop werd hij door die man en een andere man bij zijn nek vastgepakt en hard naar voren getrokken. Hierdoor klapte hij met zijn gezicht op de tafel voor hem. Hij kreeg een pootje van zijn bril in zijn rechteroog. Ook werd hij tegen zijn hoofd geslagen. Hij had last van zijn oog en flinke hoofdpijn. Bovendien was zijn bril kapot. 

Actie beveiligers

De twee mannen die verantwoordelijk zouden zijn voor de mishandeling werden door beveiligers gescheiden van de rest van het publiek en overgedragen aan de politie. Volgens een andere medewerker van de zaak was de groep met daarin de verdachten eerder op de avond al aangesproken over hun gedrag omdat zij flink onder invloed leken en vervelend waren.