Tilburg – Gezocht – Gewelddadige diefstal

Laatste update: 23-06-2014 | 11:57 Zaaknummer: 2014055563 Datum delict: 18-03-2014 Plaats delict: Tilburg Op dinsdag 18 maart is een man aan het werk in zijn fietsenwinkel aan de Korvelseweg in Tilburg. Hij is een klant aan het helpen als hij ziet dat er een BMX fiets die voor zijn winkel staat gejat wordt. De fietsendief […]

Laatste update: 23-06-2014 | 11:57
Zaaknummer: 2014055563
Datum delict: 18-03-2014
Plaats delict: Tilburg

Op dinsdag 18 maart is een man aan het werk in zijn fietsenwinkel aan de Korvelseweg in Tilburg. Hij is een klant aan het helpen als hij ziet dat er een BMX fiets die voor zijn winkel staat gejat wordt. De fietsendief springt op de crossfiets en gaat er vandoor.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier agressieve fietsendief

Achtervolging

De fietsenmaker twijfelt geen seconde en pakt zelf ook een fiets en gaat achter de dief aan. In de Buijs Ballotstraat haalt hij de dief in. Die tilt op dat moment de gestolen fiets op en begint er mee te zwaaien in de richting van de fietsenmaker. Hij gooit vervolgens zelfs de fiets tegen hem aan.

Worsteling

De fietsenmaker laat het er niet zomaar bij zitten en geeft de fietsendief een klap. Daarna rolde hij met de dader over de grond. De dief kreeg de kraag van het slachtoffer te pakken en trok die net zo lang aan tot de fietsenlmaker geen lucht meer kreeg.

Gefilmd

De dader liet los en ging er vandoor op de gejatte BMX fiets. De eigenaar van de fietsemaker was ondanks de onstane hectische situatie toch nog zo slim om de dader met zijn mobieltje te filmen. Bekijk hier de beelden terug.

Vluchtroute

De dader is dus op de BMX fiets weggereden in de richting van de Simon Stevinstraat.

Signalement

De dader is tussen de 20-25 jaar en heeft een donkere huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 mtr. lang en droeg een zwarte broek en een zwart/groene jas. Tevens droeg hij die dag grijze schoenen en een zwarte pet.

Afbeeldingen