Tilburg – Beginnend bestuurder crasht met auto

Een 24-jarige Tilburger is aan de Oerlesestraat frontaal op een geparkeerde auto gebotst. Dat gebeurde nadat hij een stopteken had gekregen van de politie, de man was onder invloed van alcohol.

Agenten kwamen de bestuurder op maandag 27 februari rond 0.10 uur tegen op de Trouwlaan. Ze reden in de richting van de Ringbaan-Zuid. Vanuit de Generaal Smutslaan kwam de verdachte in zijn auto aangereden. Het viel de dienders op dat deze met hoge snelheid reed. Daarbij veroorzaakte de man bijna een aanrijding met de politieauto. De agenten gaven de man vervolgens een stopteken. Maar dat negeerde hij.

Botsing

De bestuurder wil vervolgens de Oerlesestraat oprijden, maar rijdt vervolgens tegen twee geparkeerde auto’s aan. Die liepen daarbij schade op. De man moest een blaastest afleggen, maar dat mislukte tot driemaal. Hij wilde vervolgens mee werken aan een bloedtest. De man is eerst nagekeken door ambulancepersoneel en daarna meegenomen naar het politiebureau.

Test

Op het bureau lukte het de man wel te blazen. Hij blies 475 ug/l. Veel te veel voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd.