Tieners op gestolen scooter aangehouden na negeren stopteken in Rotterdam

Rotterdam – Twee scooterrijders van 15 en 16 jaar oud zijn zondag aangehouden nadat zij een stopteken van de politie negeerden. Bij hun vlucht reden ze een 88-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Het duo bleek uiteindelijk te rijden op een gestolen scooter. Twee agenten op de fiets wilden zondag aan het einde van de middag […]

Rotterdam – Twee scooterrijders van 15 en 16 jaar oud zijn zondag aangehouden nadat zij een stopteken van de politie negeerden. Bij hun vlucht reden ze een 88-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Het duo bleek uiteindelijk te rijden op een gestolen scooter.

Twee agenten op de fiets wilden zondag aan het einde van de middag een scooterrijder controleren in Rotterdam-West. Deze jongen was niet van plan mee te werken en ging er samen met zijn passagier vandoor. Tijdens hun vlucht sprongen zij van hun scooter en gingen te voet verder. De vallende scooter beschadigde vervolgens enkele geparkeerd staande auto’s.

Na een korte achtervolging konden agenten de 15-jarige verdachte aanhouden op de Schiedamseweg. De 16-jarige verdachte werd uiteindelijk gearresteerd op de Taandersstraat. De scooter bleek na onderzoek op het politiebureau als gestolen gesignaleerd te staan. Deze is in beslag genomen. Het onderzoekt naar de diefstal is gestart.

Aanrijding
Tijdens de vlucht van de Rotterdamse tieners reden zij een 88-jarige vrouw uit Rotterdam omver. Zij kwam ten val en raakte lichtgewond aan haar hoofd. Na controle door de ambulancemedewerkers mocht zij naar huis. Haar familie heeft zich over haar ontfermd.