Straatroof in onderzoek, slachtoffer gewond

Nijmegen – De politie doet onderzoek naar een straatroof zaterdagnacht rond 00.35 uur op de Pluiverstraat. Een 23-jarige Nijmegenaar werd bij zijn geparkeerde auto van achteren door een man benaderd en op zijn hoofd geslagen en vervolgens bedreigd met een mes. Hij probeerde dit af te weren waarop een worsteling ontstond. Daarbij raakte de 23-jarige […]

Nijmegen – De politie doet onderzoek naar een straatroof zaterdagnacht rond 00.35 uur op de Pluiverstraat. Een 23-jarige Nijmegenaar werd bij zijn geparkeerde auto van achteren door een man benaderd en op zijn hoofd geslagen en vervolgens bedreigd met een mes. Hij probeerde dit af te weren waarop een worsteling ontstond. Daarbij raakte de 23-jarige zodanig gewond dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen.

Tijdens de worsteling raakte het slachtoffer uiteindelijk buiten bewustzijn. Toen hij bijkwam miste hij zijn portemonnee. Politieagenten gingen na de melding snel ter plaatse. De 23-jarige bleek onder andere meerdere snijwonden te hebben en ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Daarna is de Nijmegenaar naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

De PD is voor het onderzoek afgezet. Agenten vonden in de buurt de portemonnee terug en namen deze voor sporenonderzoek in beslag. Van het slachtoffer is inmiddels een aangifte opgenomen. Zondagmorgen hield de politie een buurtonderzoek.

Er wordt nader politieonderzoek ingesteld. Getuigen die rond het genoemde tijdstip op de Pluvierstraat iets verdachts hebben gezien of gehoord worden verzocht om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Nijmegen via telefoon 0900-8844.

2014047806