Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden A2

1 min


Maastricht – De politie heeft dinsdagmorgen 7 januari tussen 08.00 en 14.30 uur een snelheidscontrole met de radarwagen gehouden bij de werkzaamheden op de A2. Bij deze controle werden bijna 5000 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 600 te hard reden.

In de controletijd werden door de radarwagen 4998 passerende voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Als hoogst gemeten snelheid werd 106 km per uur genoteerd.

Langs de A2 worden langdurig werkzaamheden uitgevoerd om deze snelweg te ondertunnelen. De controleplaats was in een gedeelte buiten de bebouwde kom van Maastricht tussen de Kennedybrug en de Oeslingerbaan. Het in de richting van Maastricht rijdende verkeer werd gecontroleerd. De voertuigen die sneller reden dan de maximum toegestane snelheid, werden geflitst. De eigenaren hiervan krijgen de bekeuring binnenkort per post toegezonden.

De politie blijft regelmatig op de A2 controleren in de buurt van de wegwerkzaamheden. Op dat gedeelte is een snelheidslimiet van 50 km/u ingesteld. De ervaring leert dat het verkeer vaak harder rijdt dan is toegestaan, hetgeen gevaarlijke situaties met zich meebrengt. De beperkte snelheid is ingesteld vanwege de smallere rijbanen en de bebakening die vlak langs de weg is opgesteld.