‘Slapende’ verdachte aangehouden voor diefstal uit auto

Leiden – De politie hield in de nacht van zondag 5 oktober op maandag 6 oktober een 32-jarige man aan op de Willem de Zwijgerlaan op verdenking van inbraak in een auto eerder die nacht op de Anbonstraat. Agenten zagen rond 02.45 uur de man onder verdachte omstandigheden fietsen op de Willem de Zwijgerlaan. Ze […]

Leiden – De politie hield in de nacht van zondag 5 oktober op maandag 6 oktober een 32-jarige man aan op de Willem de Zwijgerlaan op verdenking van inbraak in een auto eerder die nacht op de Anbonstraat.

Agenten zagen rond 02.45 uur de man onder verdachte omstandigheden fietsen op de Willem de Zwijgerlaan. Ze besloten de man in de gaten te houden, gezien zijn verdachte gedrag, en merkten op dat hij bij het zien van de agenten snel, naar later bleek zijn eigen, huis inging. De agenten namen een kijkje in de woning en stuitten direct op een aantal gestolen goederen. Deze bleken na onderzoek afkomstig te zijn uit een auto uit de nabijgelegen Anbonstraat waar eerder die nacht ingebroken was. De verdachte, welke in bed lag en deed alsof hij sliep, werd aangehouden. De eigenaar van de auto had de diefstal nog niet opgemerkt op het moment dat de politie zijn spullen (navigatie, paspoorten) terugbracht. De verdachten, een 32-jarige Leidenaar, is aangehouden en in verzekering gesteld.