Serie diefstallen opgelost

Den Haag – Met de aanhouding van een 42-jarige man uit Leidschendam denkt de politie een aantal diefstallen bij hulpbehoevende ouderen te hebben opgelost. Nadat een 89-jarige Haagse aangifte deed van diefstal van een ketting met hanger uit haar woning, stelde de recherche van bureau Overbosch een onderzoek in. Tijdens dat onderzoek kwam een 42-jarige […]

Den Haag – Met de aanhouding van een 42-jarige man uit Leidschendam denkt de politie een aantal diefstallen bij hulpbehoevende ouderen te hebben opgelost.

Nadat een 89-jarige Haagse aangifte deed van diefstal van een ketting met hanger uit haar woning, stelde de recherche van bureau Overbosch een onderzoek in. Tijdens dat onderzoek kwam een 42-jarige man die in het huis had gewerkt als schoonmaker, in beeld als verdachte.

De recherche ontdekte dat de man het sieraad van het slachtoffer had verkocht bij een goudinkoper. Duidelijk werd dat de verdachte vaker sieraden had verkocht. Op maandag 16 december hield de recherche de man aan. Hij bekende dat hij de diefstal bij de aangeefster had gepleegd. De recherche heeft aanwijzingen dat er meer slachtoffers zijn en onderzoekt wie dat zijn.

De verdachte wordt donderdag 19 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of de verdachte nog langer vast mag worden gehouden.