Schiphol/ Terneuzen/ Hulst/ Breda – Tweede verdachte mishandeling en ontvoering opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft een 30-jarig landelijk kaderlid (Nomad) van No Surrender aangehouden in een vliegtuig op Schiphol. De man, afkomstig uit Hulst, wordt verdacht van het mishandelen en ontvoeren van een 36-jarige Bredanaar.1 min


De verdachte zat op dinsdagochtend 20 juni in een vliegtuig dat onderweg zou gaan naar Curaçao. Hij is ter plekke aangehouden en afgevoerd naar een politiebureau. In verband met het onderzoek naar de mishandeling en ontvoering doet de politie ook onderzoek in twee woningen in Terneuzen en Hulst. Ook wordt er nog gezocht naar twee andere mannen die bij deze zaak betrokken zijn.

Mishandeling

Het incident waarvoor de verdachte is aangehouden vond plaats op de Kruisweide in Breda voor een winkel van IKEA. Een (toenmalig) kaderlid van motorclub No Surrender werd, terwijl hij op de grond lag, door vier mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera’s. Ondanks dat het slachtoffer zich heeft verzet, liep hij verschillende verwondingen in zijn gezicht op.

Opsporingsprogramma’s

De bewakingsbeelden werden 12 juni getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant en 13 juni in Opsporing Verzocht. Een 26-jarige Hagenaar, lid van de outlaw motorcycle gang No Surrender, gaf zich eerder al telefonisch aan bij de politie. Hij had zich zelf als een van de ‘daders‘ herkend en wil daarover een verklaring af leggen. Hij heeft zich bij de recherche in Breda gemeld en is met toestemming van de officier van justitie aangehouden en vastgezet. Deze verdachte zit inmiddels in bewaring.

 

Aanpak Outlaw Motorcycle Gangs

De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.