Ruzie leidt naar hennepkwekerij

Purmerend – Op woensdagmorgen trof de politie een hennepkwekerij aan in een woning aan de Orinocostraat. De kwekerij werd gevonden na een melding over een ruzie. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die meldde dat er een ruzie gaande zou zijn. De politie vond het pand waaruit de geluiden kwamen en […]

Purmerend – Op woensdagmorgen trof de politie een hennepkwekerij aan in een woning aan de Orinocostraat. De kwekerij werd gevonden na een melding over een ruzie.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die meldde dat er een ruzie gaande zou zijn. De politie vond het pand waaruit de geluiden kwamen en ging naar binnen voor een gesprek. In het pand hoorde de politie een zoemend geluid. Bij onderzoek trof de politie een in werking zijnde hennepplantage aan met ruim 250 planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

De politie neemt de hennep en de bijbehorende apparatuur (lampen, pompen e.d.) in beslag. De in de woning aanwezige personen, een 37-jarige vrouw uit Purmerend en een 29-jarige man uit Almere, zijn aangehouden.

2014072190