Rotterdammer overleden na eenzijdig ongeval

Rotterdam – Bij een ongeval op het Kleinpolderplein kwam donderdagochtend een 34-jarige Rotterdammer om het leven. Donderdagochtend ontving de politie diverse meldingen van getuigen dat er op het Kleinpolderplein een ongeval had plaatsgevonden. Een voertuig, komende vanaf de A13 naar de A20 richting Gouda, zou op de bovenste fly-over dwars door de vangrail zijn gereden. […]

Rotterdam – Bij een ongeval op het Kleinpolderplein kwam donderdagochtend een 34-jarige Rotterdammer om het leven.

Donderdagochtend ontving de politie diverse meldingen van getuigen dat er op het Kleinpolderplein een ongeval had plaatsgevonden. Een voertuig, komende vanaf de A13 naar de A20 richting Gouda, zou op de bovenste fly-over dwars door de vangrail zijn gereden.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en troffen onder het Kleinpolderplein, naast het Schie kanaal, een personenauto aan. Hierin zat één slachtoffer bekneld. De brandweer haalde de 34-jarige Rotterdammer uit het wrak en de ambulance bracht hem met spoed naar het ziekenhuis. Daar bezweek het slachtoffer korte tijd later aan zijn verwondingen.

Om uit te sluiten dat er niet nog meer inzittenden bij het ongeval betrokken waren, zochten duikers van de brandweer in het Schie kanaal. Daar vonden zij niets, op het motorblok van het voertuig na. Het motorblok en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Afsluitingen
De politie sloot de omgeving van het Kleinpolderplein na het ongeval op meerdere punten af. Zo was de A20 enige tijd afgesloten in beide richtingen. Niet alleen voor het sporenonderzoek, maar ook vanwege brokstukken op de weg. De fly-over van de A13 richting de A20 was tevens afgesloten. Rond 09.00 uur werden de stremmingen opgeheven.

De verkeersongevallendienst verrichtte uitgebreid sporenonderzoek op de weg en om de verkeerssituatie volledig in kaart te brengen maakte de politiehelikopter luchtfoto’s. Ook spraken agenten vanochtend al met meerdere getuigen.

Het is nog niet duidelijk wat er aan het ongeval vooraf is gegaan. Het vermoeden bestaat dat er met een te hoge snelheid is gereden, maar dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen.