Rotterdammer na achtervolging aangehouden voor heling

Rotterdam – Een 32-jarige man uit Rotterdam is zaterdagochtend aangehouden omdat hij reed op een scooter die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De man viel op toen hij er vandoor ging bij een alcoholcontrole op de Bergse Dorpsstraat. Na een achtervolging kon hij op de Ahornlaan worden aangehouden. Zaterdagochtend hield de politie een alcoholcontrole op […]

Rotterdam – Een 32-jarige man uit Rotterdam is zaterdagochtend aangehouden omdat hij reed op een scooter die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De man viel op toen hij er vandoor ging bij een alcoholcontrole op de Bergse Dorpsstraat. Na een achtervolging kon hij op de Ahornlaan worden aangehouden.

Zaterdagochtend hield de politie een alcoholcontrole op de Bergse Dorpsstraat. Een scooter met daarop twee mannen probeerden zich aan deze controle te onttrekken. Zij negeerden het stopteken waarop agenten de achtervolging inzetten. Via onder andere de Berglustlaan kwam de scooter bij de C.N.A. Looslaan waar de bijrijder afstapte. De scooter vervolgde over onder andere de Ringdijk, Adrianalaan, Peppelwegpark, Olijflaan, Abeelweg en Meidoornsingel. Op de Ahornlaan stak de scooter het grasveld over waardoor de agenten de achtervolging moesten staken.

Inmiddels hadden de agenten via hun portofoon doorgekregen dat de scooter gesignaleerd stond en dus vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Op de Olijflaan vonden de agenten de scooter terug. Het slot was er uit geboord.

De bestuurder kon op de Ahornlaan worden aangehouden. Hij bleek tevens onder invloed van alcohol te zijn.