Rotterdam – Politie onderzoekt straatroven Rotterdam

Een 22-jarige Dordtenaar dacht via internet een mooie deal te hebben gesloten. De koper waar hij mee afsprak nam de door slachtoffer aangeboden schoenen inderdaad mee, maar gaf daar geen geld voor in de plaats. Wel een paar schoppen en klappen. De politie onderzoekt de gewelddadige beroving aan de Gerdesiaweg, net als een straatroof op de Beijerlandselaan.1 min


Het slachtoffer uit Dordrecht had op een verkoopsite een paar schoenen te koop aangeboden. Dinsdagavond om 19.30 uur sprak hij op de Gerdesiaweg af met een man, die aangaf interesse te hebben in de schoenen. De man kwam opdagen, met nog twee anderen. Die drie belaagden het slachtoffer. Ze spoten pepperspray in zijn gezocht en sloegen en schopten hem. Daarna gingen ze er vandoor. Ze namen de schoenen en de laptop van de Dordtenaar mee. De belagers zijn donkere mannen tussen de 18 en 20 jaar oud, een van hen had een gezet figuur.

Diezelfde avond vond op de Beijerlandselaan een straatroof plaats. Een 20-jarige Rotterdamse werd aangesproken door een jongen en een meisje. Het stel vroeg haar naar de tijd. Toen het slachtoffer op haar telefoon wilde kijken, gristen ze deze uit haar hand en renden weg. Zowel de jongen als het meisje zijn rond de 16 jaar oud, hebben een getinte huidskleur en droegen donkere kleding.

Was u getuige van de beroving op de Gerdesiaweg of heeft u iets gezien of gehoord van de straatroof aan de Beijerlandselaan? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

 

Noteer uw imei-nummer

Het imei-nummer (international mobile equipment identity) is het vijtiencijferige serienummer van uw telefoon. Met dit nummer kan de politie uw telefoon opnemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes. Ook is met behulp van het imei-nummer een sms-bombardement mogelijk. De politie bestookt uw mobiel dan met de melding ‘Deze telefoon is gestolen, ga naar de politie’. Doorverkoop is daarmee niet langer interessant.Providers kunnen met het imei-nummer voorkomen dat een nieuw abonnement op de telefoon wordt afgesloten. Volledig afsluiten kan nog niet. Daarvoor moet eerst de Telecomwet worden aangepast. Het imei-nummer staat op de doos van uw toestel. Het is ook te achterhalen door *#06# in te toetsen. Noteer het en bewaar het in uw administratie.

 

Beveilig de telefoon met een yunu-code

Veel telefoons zijn te beschermen met een yunu-code (Your Unique Number). Met deze pincode kan een niet-gemachtigde gebruiker geen nieuwe simkaart plaatsen. U kunt de code zonder tussenkomst van de provider activeren. De manier waarop verschilt per type toestel.

Installeer een anti-diefstal-app

Er zijn al veel apps op de markt die je telefoon beschermen tegen diefstal, of die een zoekgeraakt toestel terugvinden. Bekende voorbeelden zijn Find my iPhone (iPhone) en Locate my Droid (Android). De dief kan de pogingen om het toestel te traceren echter makkelijk omzeilen. Vergrendel daarom de locatievoorzieningen met een wachtwoord.