Rotterdam – Gezocht – Wie herkent verdachte dubbele liquidatie Rhijnauwensingel?

Bij een schietincident op de Rhijnauwensingel in Beverwaard kwamen woensdagavond 20 december twee jonge mannen van 25 en 26 jaar uit Rotterdam om het leven. Vanuit een zwarte Audi werd op hen geschoten. De liquidatie was voorbereid. Op camerabeelden is een verdachte te zien die eerder op de dag uit dezelfde auto stapt op de Rhijnauwensingel. De vluchtauto van de daders was eerder uit Rotterdam-Ommoord gestolen en werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk. De politie heeft meerdere onderzoeksvragen, waaronder wie de verdachte op de camerabeelden herkent.

Omschrijving

De 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta liepen die avond naar hun auto, een Seat Leon, op de Rhijnauwensingel. Op het moment dat ze in de auto zaten, werd vanuit een passerende Audi Station vele malen op de auto geschoten. De twee jonge Rotterdammers overleden op de locatie aan hun verwondingen.

Vluchtauto en route
Getuigen vertelden de politie tijdens het buurtonderzoek dat na de schietpartij een zwarte Audi stationwagen met hoge snelheid was weggereden in de richting van de Groeninx van Zoelenlaan. Ook omstanders verderop in de wijk viel het op dat de bestuurder van een donkere auto asociaal over de weg reed in de richting van Ridderkerk.

Ondanks de snelle inzet van agenten en een zoektocht in de omgeving werd de vluchtauto niet gevonden, tot later die nacht. Toen kreeg de politie de melding van een donkere Audi in brand op de Kruisweg in Ridderkerk. De politie nam deze auto in beslag en uit onderzoek bleek dat deze auto tussen 16 december 21:30 uur en 17 december 04.00 uur was gestolen vanaf de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord.

Kort na het incident zag een getuige de vluchtauto nog rijden en schreef het kenteken JF-361-K op. Deze kentekenplaten bleken tevens gestolen tussen 17 december 14:15 en 23:00 uur vanaf een auto aan de Heemraadssingel in Rotterdam.

Voorbereiding liquidatie
Het onderzoeksteam heeft inmiddels veel camerabeelden verzameld uit de omgeving én van de mogelijke vluchtroute. Die worden allemaal bekeken. Op één van de beelden is het schietincident zichtbaar. Ook is te zien dat op de dag van de liquidaties een zwarte Audi meermalen op de Rhijnauwensingel parkeert. Het lijkt een voorverkenning. Zo'n 1,5 uur voor het schietincident stapt er een man uit de Audi en steekt de straat over. Hij stapt uit dezelfde auto als waar de daders in wegreden na de liquidaties.

Vragen

De politie heeft de volgende vragen:

–          Waarom hadden de daders het gemunt op de 25-jarige Lindomar en 26-jarige Gilbert?

–          Wie heeft de gestolen Audi stationwagen (op de foto de originele auto!) sinds 16 december 21:30 uur zien rijden in Rotterdam of omgeving? Wie waren de inzittenden? En wie weet meer over de gereden vluchtroute op woensdag 20 december of heeft toen de inzittenden gezien?

–          Dat geldt ook voor informatie over de uitgebrande auto op de Kruisweg. Wie heeft gezien dat de uitgebrande Audi op de Kruisweg is neergezet en wie heeft de mogelijke inzittenden of brandstichters gezien? De auto werd pas zes uur na de liquidaties in brand gestoken. Waar reed of stond de auto in de tussentijd?

–          Heeft u informatie over de diefstal van de kentekenplaten op de Heemraadssingel of de Audi op de Cordell Hullplaats?

Als u meer informatie heeft over dit ernstige misdrijf, laat het ons weten! Alle informatie is welkom. Neemt u contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000. Heeft u liever contact met het Team Criminele Inlichtingen? Dat kan via 079-3458999.

Camerabeelden
Tot slot nog een dringende oproep: woont u op de Rhijnauwensingel, Kruisweg, Heemraadsingel, Cordell Hullplaats of in de omgeving, én heeft u camera’s rondom uw woning of bedrijf hangen? Als u deze nog niet gedeeld heeft met het team, doe dit dan alstublieft alsnog. Dat kan via het formulier op deze pagina.

Grootschalig rechercheteam
De schietpartij vond plaats middenin een woonwijk. In de woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond vond de politie een kogelinslag. Gelukkig raakte de bewoner niet gewond. De ernst van het schietincident en de impact in de wijk was voor de politie reden om direct op te schalen naar een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Uw tips zijn waardevol om de daders van deze liquidatie te achterhalen en dit soort schietincidenten in woonwijken met alle risico’s van dien te voorkomen!

Zaaknummer

2017403148

Datum delict

20th December, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht