Rotterdam – Gezocht – Vrouw van 83 bestolen door twee vrouwelijke zakkenrollers, wie herkent ze?

De politie is een onderzoek gestart naar twee vrouwelijke zakkenrollers. Zij hebben op 6 juli jl. een 83-jarige mevrouw bestolen van haar pinpas en daar honderden euro’s mee gepind. Ze staan goed op beeld, wie herkent ze?

Omschrijving

Het is druk bij de Albert Heijn aan het Mia van IJperenplein in Rotterdam. Als rond 11.30 uur een 83-jarige mevrouw haar boodschappen afrekent, vraagt een jonge vrouw aan de kassière of ze een telefoonkaart van 5 euro kan kopen. Ze is in gezelschap van een andere vrouw en staat achter de 83-jarige vrouw in de rij om af te rekenen. Vermoedelijk is dit het moment waarop de pincode van het slachtoffer wordt afgekeken.

Na het boodschappen doen, wandelt de vrouw naar haar flat aan de Nancy Zeelenbergsingel. Daar aangekomen, kijkt ze nog even in haar postvakje en loopt naar de lift. Ze stapt tegelijk in met twee jonge vrouwen. Het zijn vermoedelijk dezelfde vrouwen als bij de kassa van de eerder genoemde winkel. In de lift komen de vrouwen dicht bij haar staan. De 83-jarige mevrouw vindt dat niet zo prettig. Als de lift naar boven gaat, drukt een van de vrouwen op de stopknop. Op de vraag waarom ze dat doet, krijgt mevrouw geen antwoord. De twee vrouwen stappen uit op de derde etage waarna de lift doorgaat naar de verdieping waar mevrouw woont. Als ze thuis haar boodschappen op wil bergen, ziet ze dat haar portemonnee uit haar tas steekt. Haar pinpas blijkt weg te zijn. Als ze vervolgens de bank belt, hoort ze dat er honderden euro’s van haar rekening afgehaald zijn.

De twee jonge vrouwen staan duidelijk herkenbaar op beelden van een bewakingscamera in de flat. Herkent u hen of kunt u meer over deze zaak vertellen? Uw tips zijn van harte welkom. Vul onderstaand tipformulier in of bel met de politie op 0800-6070. Anoniem melden kan ook. U belt dan met Meld Misdaad Anoniem:0800-7000.

Zaaknummer

2018207441

Datum delict

6th July, 2018

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht