Rotterdam – Gezocht – Politie zoekt getuigen van overval op bejaard echtpaar

Vrijdagmorgen 19 oktober op klaarlichte dag overviel een onbekende man op de Rotterdamse Multatulistraat een bejaard echtpaar dat net terugkeerde van een griepprik. Alle informatie die de politie helpt in het onderzoek is welkom!

Omschrijving

Rond elf uur liep het echtpaar, een 79-jarige vrouw met rollator en haar man, naar hun woning aan de Multatulistraat. Toen zij bij het portiek van hun woning aankwamen, zagen zij een man aan de overkant van de straat staan. De man stond te bellen. Toen de vrouw het portiek binnenliep, stond de man bij de portiekdeur en vroeg hij de vrouw of hij haar moest helpen met de deur. De dader zei tegen haar dat hij boven woonde en liep vervolgens de trap op.
Bij hun woning stond plotseling de man weer bij het echtpaar. Nogmaals vroeg hij of hij haar moest helpen. Op het moment dat de zij de deur bijna dicht deden, smeet de man de deur open. Hij pakt de vrouw bij haar schouder en legde zijn andere hand op haar mond. De vrouw kwam hierdoor ten val. Haar man die zijn vrouw wilde helpen, viel ook. De dader riep luid om geld en pakte haar handtas uit de rollator. Uit haar portemonnee haalde hij 110 euro en ging ervandoor.

Signalement
Door alle commotie was het echtpaar niet in staat om een volledig signalement te geven. De man was klein van postuur, geschatte lengte 1.60 – 1.65m. Hij had een donkere huidskleur. Hij droeg een donkerblauwe jas met een rits en een donkergroene rugtas met hengsels in dezelfde kleur.

Vragen

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe overval. Misschien heeft iemand de man gezien vlak voor of na de overval? Heeft u een tip?  Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier onder aan de pagina.

Update

Dinsdag vroegen we aandacht voor deze trieste zaak in Opsporing Verzocht. We hopen nog steeds op meer informatie over deze dader. Heeft hij in die periode rond 19 oktober misschien meer mensen aangesproken in de omgeving van de Multatulistraat? 
De slachtoffers waren voor de aanval bij het gezondheidscentrum op het PC Hooftplein, misschien hield de overvaller hen daar al in de gaten. Is u daar iets opgevallen? Laat het ons weten!

Zaaknummer

2018314733

Datum delict

18th October, 2018

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht