Rotterdam – Gezocht – Oplichter gezocht in Rotterdam-Oost

De politie is op zoek naar een oplichter die zich voordoet als verwarmingsmonteur. Oudere kwetsbare dames zijn vaak het slachtoffer. Herkent u de man op de beelden?

Omschrijving

Vrijdag 21 april rond 15.00 uur sprak de zogenaamde verwarmingsmonteur een oudere dame aan op de Nancy Zeelenbergsingel in Rotterdam. Volgens hem had de mevrouw een lekkage en moest hij daar nodig even naar kijken. Eenmaal in de woning vraagt hij haar om bij de kraan in de keuken te gaan staan en te laten weten of er warm of koud water uit komt. Ondertussen loopt de man het huis door en neemt een gouden armband mee. Daarna verdwijnt hij weer met de boodschap; mocht er nog iets zijn, dan kunt u de huismeester bellen.

Meerdere zaken
Deze manier van oplichting komt de laatste tijd erg vaak voor. De oplichter is erg overtuigd van zijn rol en zegt soms zelfs dat hij namens de huismeester komt. Na het slachtoffer in de keuken achter te laten bij de kraan, doorzoekt hij het huis en neemt persoonlijke spullen of geld mee. Hij is met name actief in Ommoord, Lage Land en Capelle.

Getuigen?
De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.80 meter. Heeft een normaal postuur, spreekt goed Nederlands en heeft donker kort haar. Herkent u de man of heeft u andere informatie over deze oplichter? Bel met 0900-8844 of Anoniem op 0800-7000.

 

Zaaknummer

2017125423

Datum delict

21st April, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht