Rotterdam – Gezocht – Mishandeling Stationsplein Rotterdam

Een man fietst begin april met zijn vriendin langs het Rotterdamse CS als hij onenigheid krijgt met drie mannen. De drie mannen mishandelen de Rotterdammer. De politie is op zoek naar deze mannen en publiceert camerabeelden.

Omschrijving

De 34-jarige Rotterdammer en zijn vriendin reden op de fiets door het fietstunneltje bij Rotterdam CS toen hij, ter hoogte van de Hema, zag dat er op het fietspad drie mannen liepen. De mannen waren met een sleutelbos aan het gooien. Die sleutelbos belandde in de buurt van de voorband van zijn fiets, waarop de man de sleutels wegschopte om er niet over te vallen. Op datzelfde moment passeerde hij de drie mannen. Eén van de mannen schopte tegen zijn achterband waardoor het slachtoffer viel. Zijn vriendin reed op dat moment achter hem. Het slachtoffer krabbelde overeind en zag dat de daders door waren gelopen in de richting van de Hema. Toen hij naar de daders schreeuwde "vinden jullie dit normaal?”, kwamen de mannen terug. Er ontstond een discussie waarbij de drie mannen zich zeer agressief gedroegen. Daarop besloot het slachtoffer de politie te bellen. Eén van de mannen liep naar het slachtoffer toe en schopte de telefoon uit het slachtoffer zijn handen. Van wat er daarna gebeurde kan het slachtoffer zich niet alles meer precies herinneren, maar hij kreeg in ieder geval meerdere trappen tegen zijn hoofd. Tot er een onbekende persoon uit de tunnel (uit de richting van Blijdorp) kwam fietsen. Deze man raapte de telefoon van het slachtoffer op en bracht hem naar het slachtoffer die toen alsnog 112 belde. Het is dan 19:37 uur.

Het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het EMC. Naast de fysieke pijn en verwondingen heeft het slachtoffer enorme angsten uit gestaan. Nog meer om zijn vriendin dan om zichzelf, omdat hij niet kon zien of ze haar ook iets aan deden.

Vragen

Wie herkent deze mannen? Het slachtoffer schat in dat dader 1 tussen de 30 en 35 jaar oud is, ongeveer 1.90m lang en van Nederlandse afkomst. Hij heeft donkerbruin haar golvend haar, licht blauwe ogen, een normaal postuur en was die dag gekleed in een zwarte leren korte jas en donker blauwe spijkerbroek. 

Dader 2 schat hij tussen de 1.75 en 1.80m lang, 35 a 40 jaar oud en ook van Nederlandse afkomst. Deze man had een gezet postuur, een kaal hoofd en was die dag gekleed in een donkere jas en een lichte broek. 

Dader 3 droeg die dag een jack met een donkere print, was waarschijnlijk tussen de 30 en 40 jaar, blank en had donker, naar achteren gekamd haar. 

Verschillende omstanders/getuigen hebben het slachtoffer geholpen en de drie mannen van hem af getrokken. De politie wil uiteraard graag met deze personen in contact komen. Heeft u geholpen of heeft u informatie, neem dan alstublieft contact op met de politie.

 

Heeft u informatie dam vragen wij u te bellen met de politie via 0900-8844 of uw tip achter te laten op deze pagina. Anoniem melden mag ook op www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.

 

Zaaknummer

2017106488

Datum delict

2nd April, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht