Rotterdam – Gezocht – Maikel Rasoelbaks (44) overleden na mishandeling

In de 2e Rosestraat in Rotterdam vond in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli 2017 een massale vechtpartij plaats. De 44-jarige Maikel Rasoelbaks werd daarbij zo ernstig mishandeld dat hij een week later overleed.

Omschrijving

Vechtpartij
In Club Playa, waar het slachtoffer een feest bijwoont, ontstaat die nacht ruzie tussen een aantal bezoekers dat elkaar al langer kent. Dat loopt zodanig uit de hand dat op straat een massale vechtpartij ontstaat. Daarbij wordt Rasoelbaks, terwijl hij al op de grond ligt, meerdere malen hard tegen het hoofd geschopt. Wanneer de hulpdiensten arriveren, is Rasoelbaks niet meer bij kennis. Zijn hersenletsel is zo ernstig dat het slachtoffer op vrijdag 14 juli overlijdt.

Bewakingsbeelden
Er zijn bewakingsbeelden van de mishandeling. De politie heeft echter besloten om die vooralsnog niet vrij te geven omdat ze de beelden eerst zelf wil onderzoeken om te kijken wie welke rol heeft gespeeld.

Verdachten
Op zaterdag 8 juli 2017 zijn een 54-jarige en een 29-jarige man, beiden uit Rotterdam, aangehouden als verdachten in deze zaak. Het onderzoek naar de overige betrokkenen loopt nog door. Wie informatie heeft over de vechtpartij en de mishandeling van Rasoelbaks, wordt dringend verzocht zich te melden.

Upload uw beelden
Er zijn mensen die opnamen hebben gemaakt die nacht in de 2e Rosestraat. Die opnamen wil de politie heel graag bekijken om helder te krijgen wat er precies is gebeurd en wie zich aan welke feiten heeft schuldig gemaakt. Heeft u beelden van het incident, laat het de politie weten via bijgaand tipformulier of bel de opsporingstiplijn 0800-6070.

Aanwezig
Buiten de twee verdachten die vastzitten, zijn er meer mensen die hebben meegevochten. Was u aanwezig bij de vechtpartij? Dan hoort de politie graag van u zelf wat uw rol is geweest, dus deel ook in dat geval uw verhaal.

Vragen

  • Wie is getuige geweest van de vechtpartij op de 2e Rosestraat en in het bijzonder van de mishandeling van Maikel Rasoelbaks?
  • Wie heeft, bijvoorbeeld met een smartphone, opnamen gemaakt van de gebeurtenissen die nacht op straat bij Club Playa?
  • Bent u of kent u iemand die bij de vechtpartij betrokken was, in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juli in de Rotterdamse 2e Rosestraat?

Bel de opsporingstiplijn 0800-6070 of, als u anoniem wilt blijvenMeld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Zaaknummer

2017080717

Datum delict

8th July, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht