Rotterdam – Gezocht – Getuigen en beelden gezocht van schietincident Rotterdam Ommoord

Zeker 20 rechercheurs onderzoeken een dodelijk schietincident in de Rotterdamse wijk Ommoord. Daarbij kwam zondagavond 28 mei op de Paardebloem de 21-jarige Parsa Maboud uit Zoetermeer om het leven. Ondanks de inzet van veel politiemensen wisten de daders ongezien weg te komen. Wel werd een vluchtauto gevonden op de Zernikeplaats, niet ver van de plek waar het slachtoffer om het leven kwam. De politie is op zoek naar de daders en spreekt nog altijd graag met getuigen.

Omschrijving

De eerste meldingen van het schietincident kwamen rond kwart over tien bij de politiemeldkamer binnen. Hulpdiensten waren er snel en troffen op de oprit van een woning aan de Paardebloem een slachtoffer aan. Hulp mocht niet meer baten, de 21-jarige Parsa overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Alle politie-inzet was direct gericht op het vinden van de daders, maar zij werden niet meer gevonden. Wel troffen agenten een lege vluchtauto aan op de Zernikeplaats. De auto was beschadigd omdat de bestuurder tijdens zijn vlucht op de Wasbloem een schuurtje had geramd.

Uit onderzoek blijkt inmiddels dat de auto gehuurd was, maar we hebben nog steeds niet vastgesteld wie er zondagavond 28 mei in deze grijze Golf achter het stuur zat.

Informatie
We weten dat het slachtoffer die avond met vrienden op de oprit voor de woning zat te barbecueen. Rond kwart over tien kwamen twee mannen op hen aflopen. Een daarvan opende het vuur.

Het team sprak met veel getuigen en heeft inmiddels een beter signalement van het duo. Zo zou het gaan om twee jonge getinte mannen, waarvan een lang en slank is en de ander korter en wat dikker. Hij wordt steeds omschreven als 'bol of vet'. Met name de combinatie van deze twee is opvallend. Het team komt graag in contact met mensen die meer weten over deze twee verdachten.

Ook is het team, in het bijzonder, op zoek naar een anonieme tipgever. Deze tipgever meldde dat er twee daders bij het schietincident betrokken waren, waarvan er één een 'bolle' man was. Mocht hij of zij niet met de opsporingstiplijn willen bellen, dan kan hij ook contact opnemen met Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999.

Heeft u enige informatie over deze zaak? Bel dan met 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Zaaknummer

2017166765

Datum delict

28th May, 2017

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

Status

gezocht