Rotterdam – Gezocht – Dader voortvluchtig van schietincident Kralingen

Op woensdag 17 oktober 2018 wordt een 64-jarige man meerdere malen beschoten. Hij overlijdt acht dagen later in het ziekenhuis, zonder nog bij kennis te zijn geweest. De schutter, die er vandoor gaat op een scooter, klapt tijdens zijn vlucht op een auto. Hij laat de scooter achter en gaat te voet verder.

Omschrijving

Rond 11.00 uur die ochtend staat het slachtoffer met zijn zilvergrijze Volkswagen Polo stil bij de kruising Oudedijk – Willem Ruyslaan, wanneer de dader het vuur opent. De bestuurder van de Polo wordt meerdere keren geraakt, maar zijn bijrijder blijft wonderwel ongedeerd.

Getuigenoproep
De politie vermoedt dat het hier gaat om een afrekening in het criminele milieu. Waar het de identiteit van de schutter betreft, is alle hulp nog welkom.

Heeft u hem gezien, heeft u een idee wie hij kan zijn of heeft u misschien bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving? Meld u dit dan alstublieft bij de politie.

Aanrijding
Na het schietincident vlucht de dader op zijn motorscooter in de richting van de Kralingsezoom. Op de ’s Gravenweg, in het verlengde van de Oudedijk, botst hij op een rijdende auto.

De klap is zo hard dat de schutter gewond kan zijn geraakt, maar dat is niet direct aan hem te zien: hij staat snel weer, raapt waarschijnlijk zijn tas en het vuurwapen op en vlucht te voet verder. Mogelijk loopt hij daarbij mank.

 

Capuchon over pet

De dader droeg een donkerkleurig jack of vest. Nadat hij zijn helm verliest, is te zien dat hij waarschijnlijk een donkerkleurige pet op had met daar overheen een capuchon.

 

In de gaten gehouden
De politie heeft aanwijzingen dat het slachtoffer al in de gaten werd gehouden in de uren of dagen vóór de aanslag op zijn leven. Dat zou dan gebeurd zijn in de zelfde omgeving als waar het schietincident plaatsvond, aangezien het slachtoffer daar in de buurt woont dus in de omgeving van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk en de Lusthofstraat.

Beelden uploaden
Heeft u de schutter of andere verdachte personen gezien daar in Kralingen op woensdagochtend 17 oktober of mogelijk in de dagen erna.

Zaaknummer

2018312518

Datum delict

17th October, 2018

Plaats delict

Rotterdam

Signalement

titel
Kleding Donkerkleurig jack of vest. onder zijn helm waarschijnlijk een donkerkleurige pet met daar overheen een capuchon.

Signalement

Status

gezocht