Rotterdam – Agenten halen meerdere vuurwapens van straat in Rotterdam-Zuid

Bij twee controles op vrijdagavond en zaterdagmorgen hebben oplettende agenten drie vuurwapens van straat gehaald. Een vuurwapen werd in een tas van een viaduct gegooid. Bij een doorzoeking later in een woning werd nog een vuurwapen gevonden. Een derde vuurwapen lag verstopt tussen de pedalen van een auto.1 min


Tas met doorgeladen vuurwapen van viaduct gegooid

Op de Coen Molijnstraat in Rotterdam-Zuid werd vrijdagavond rond 18.30 uur tijdens een verkeerscontrole een 28-jarige bestuurder uit Rotterdam aan de kant gezet omdat hij een rijontzegging had en zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Toen agenten de inzittenden van de auto preventief wilde fouilleren, rende de bijrijder er als een speer vandoor. Tijdens de korte achtervolging die volgde, gooide hij een tas van het viaduct aan dezelfde weg naar beneden. In de tas bleken niet alleen geld en drugs te zitten, maar ook een doorgeladen vuurwapen. De 18-jarige bijrijder werd hierop aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning in Rotterdam- Zuid werd nog een tweede vuurwapen aangetroffen en hash en xtc-pillen. Alles is in beslag genomen.

Vuurwapen tussen de pedalen

Zaterdagochtend  rond 7.30 uur probeerde een 29-jarige bestuurder uit Hoogezand zich zonder succes aan een alcoholcontrole op de Olympiaweg te onttrekken. Bij het blazen bleek de 29-jarige man te veel gedronken te hebben. Hij had bovendien geen rijbewijs. Ook zag de oplettende agent dat er tussen de pedalen van de auto een vuurwapen lag.  Het vuurwapen is direct in beslag genomen. De vijf inzittenden van de auto zijn aangehouden.

Beide onderzoeken zijn in volle gang.

Harde aanpak

Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen, ook ’s avonds of ’s nachts. Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter.

 

De foto’s zijn foto’s van het incident, gemaakt door wijkagent Robin Peters.