Rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs

Hengelo – De politie heeft 19 augustus proces-verbaal op gemaakt tegen een 40-jarige scooterbestuurder uit Enschede. Zijn passagier, een 49-jarige Enschedeër, heeft twee boetes gekregen. Rond 21.00 uur zien surveillerende agenten op de Kuipersdijk, dat een man geen helm draagt terwijl hij achter op een scooter zit. Als de agenten de mannen aanspreken ruiken zij […]

Hengelo – De politie heeft 19 augustus proces-verbaal op gemaakt tegen een 40-jarige scooterbestuurder uit Enschede. Zijn passagier, een 49-jarige Enschedeër, heeft twee boetes gekregen.

Rond 21.00 uur zien surveillerende agenten op de Kuipersdijk, dat een man geen helm draagt terwijl hij achter op een scooter zit. Als de agenten de mannen aanspreken ruiken zij dat de scooterbestuurder alcohol heeft gedronken en zien dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Hij wordt voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 720 Ug/l (1,65 ‰). Tegen de 40-jarige scooterbestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. De passagier heeft twee boetes gekregen, één voor het niet dragen van een helm en één omdat zijn scooter niet verzekerd is.

(2013083863)