Purmerend – Gezocht – Diefstal en bankpasfraude Purmerend

Op vrijdag 23 maart wordt een 56-jarige vrouw het slachtoffer van diefstal en bankpasfraude in Purmerend.

Omschrijving

Rond 10.25 uur pint het slachtoffer met haar bankpas bij een supermarkt aan het Leeuwerikplein in Purmerend.

Een kleine 10 minuten later pint zij bij een drogist, stopt daarna de pas in haar portemonnee en loopt richting haar auto. Ze ‘gooit’ haar tas op de passagiersstoel en voordat de vrouw wilt instappen, wordt zij door een dame aangesproken. De dame vraagt in gebrekkig Engels en Duits de weg en het slachtoffer laat haar de route zien op haar telefoon. De twee nemen afscheid en de vrouw stapt vervolgens in haar auto en rijdt naar huis. Ze hoort de hele tijd een pieptoon in de auto en komt erachter dat de deur aan de passagierszijde niet goed dicht zit.

Op zaterdag 24 maart controleert de vrouw haar bankrekening en ziet dat er nog maar een paar euro opstaat. Ook merkt zij dan dat haar pinpas uit de portemonnee is verdwenen. Ze ziet dat er tussen 10.38 en 11.03 uur drie maal onrechtmatig gepind is voor ruim 630 euro.  

Meer dan vermoedelijk diende de dame die haar een dag daarvoor bij de auto aanspraak als afleidingsmanoeuvre en kon een ander persoon de pas uit haar portemonnee halen. Dit verklaart ook waarom de passagiersdeur niet goed dicht was.  

Er zijn beelden van een man die bij twee pinautomaten aan het Leeuwerikplein en de Wielingenstraat geld opneemt met de gestolen bankpas. Ook staat deze man op beelden bij de drogist waar het slachtoffer op dat moment ook is. En dezelfde man is op beeld vastgelegd bij een tankstation waar ook geld is opgenomen met de gestolen bankpas.

Tot slot is er op de beelden van de drogist en het tankstation te zien dat deze man duidelijk in het gezelschap is van een vrouw.

Vragen

Herkent u de man en/of de vrouw op de beelden?

Neem contact op met de polite via bijgaand tipformulier of via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Zaaknummer

2018054460

Datum delict

23rd March, 2018

Plaats delict

Purmerend

Signalement

Status

gezocht