Politie waarschuwt voor inbrekers

Amsterdam – De politie ziet dat insluipingen vaker voor komen op dagen met warm weer. Agenten waarschuwen met behulp van ‘voetjes' , die de voetafdrukken van insluipers hadden kunnen zijn. Op warme dagen wanneer het lang licht is, zijn veel mensen buiten de deur of zitten gezellig bij de buren in de tuin te barbecueen. […]

Amsterdam – De politie ziet dat insluipingen vaker voor komen op dagen met warm weer. Agenten waarschuwen met behulp van ‘voetjes' , die de voetafdrukken van insluipers hadden kunnen zijn.

Op warme dagen wanneer het lang licht is, zijn veel mensen buiten de deur of zitten gezellig bij de buren in de tuin te barbecueen. Tuindeuren en ramen blijven open en zo krijgen ongenode gasten eenvoudig de kans om naar binnen te sluipen.

WK-voetbal

Ook het WK-voetbal nodigt uit tot gezelligheid . Mensen kijken de wedstrijden bij vrienden of in de kroeg, op pleinen of terrassen. Wederom ideale momenten voor de gelegenheidsdief om zijn slag te slaan.

Oranje voetjes

Om de inwoners van Amsterdam te waarschuwen voor insluipers, laten agenten de oranje voetjes achter op plaatsen waar ramen en deuren open staan. Bewoners worden zo gewezen op de gevaren van inbraak en insluipingen.

Mooi weer: sluit ramen en deuren!

Om de kans op een insluiping te voorkomen roept de politie op om ramen en deuren waar u geen zicht op hebt, te sluiten. Doe dit altijd als u van huis gaat, ook al is het maar kort. Bent u even op de bovenverdieping, vergeet dan niet de tuindeur af te sluiten. Insluipers hebben maar weinig tijd nodig om uw waardevolle spullen mee te nemen. Leg deze spullen daarom altijd uit het zicht.