Politie ontmantelt hennepkwekerij

Den Haag – De politie ontmantelde donderdag 24 juli een hennepkwekerij aan de Laan van Haamstede. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een melding. Toen agenten poolshoogte namen, zagen zij hennepafval in een container liggen en roken zij een hennepgeur bij het pand. In de woning troffen de agenten een inwerking zijnde hennepkwekerij […]

Den Haag – De politie ontmantelde donderdag 24 juli een hennepkwekerij aan de Laan van Haamstede.

Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een melding. Toen agenten poolshoogte namen, zagen zij hennepafval in een container liggen en roken zij een hennepgeur bij het pand. In de woning troffen de agenten een inwerking zijnde hennepkwekerij aan met bijna 1200 planten. In het pand was verder niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. De kwekerij werd ontmanteld.

Hennepkwekerijen

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk. Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.