Politie lost zware mishandelingen in Stadskanaal op

Stadskanaal – Met de aanhouding van drie mannen uit Sappmeer, Stadskanaal en een klein dorp in de gemeente Aa en Hunze (in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar) en het daaropvolgend onderzoek heeft de politie een ernstige openlijke geweldpleging in Stadskanaal opgelost. Bij het geweldincident raakten vrijdagnacht 15 augustus 2014 twee jongens zwaar gewond. […]

Stadskanaal – Met de aanhouding van drie mannen uit Sappmeer, Stadskanaal en een klein dorp in de gemeente Aa en Hunze (in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar) en het daaropvolgend onderzoek heeft de politie een ernstige openlijke geweldpleging in Stadskanaal opgelost. Bij het geweldincident raakten vrijdagnacht 15 augustus 2014 twee jongens zwaar gewond.

Geslagen en geschopt

In die nacht werden op de Turfweg twee jongemannen (17 en 18 jaar) uit Stadskanaal en Onstwedde door het trio aangevallen. Zij werden hierbij tegen het lichaam en hoofd geslagen en geschopt. Toen de slachtoffers op de grond lagen, bleven de verdachten op hen inslaan en schoppen. De twee slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen. Lees ook de eerder gepubliceerde getuigenoproep.

Recherche onderzoek

De politie nam het geweldsincident hoog op. Met een aantal rechercheurs en jeugd- en buurtagenten uit Stadskanaal en Winschoten werd direct een groot onderzoek ingesteld. Beide slachtoffers deden aangifte. Ook werden veel getuigen werden gehoord. Hierop kon het rechercheteam het gewelddadig trio aanhouden. Het motief van het gewelddadige incident die nacht is ook na het rechercheonderzoek niet helemaal duidelijk geworden. Overmatig alcoholgebruik heeft zeker een rol gespeeld.

In bewaring

Twee verdachten (16 en 21 jaar) zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris. Deze besloot om beide verdachten in ieder geval 14 dagen in bewaring te stellen. De derde 18-jarige verdachte werd in afwachting van zijn rechtszaak in vrijheid gesteld. Het trio wordt openlijke geweldpleging en zware mishandeling ten laste gelegd.

Getuige

De politie heeft het onderzoek nog niet helemaal afgerond. Personen die ook getuige zijn geweest van dit zinloos geweld, kunnen zich melden op het politiebureau in Stadskanaal. Ook kunnen zij bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).