Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Goes – De politie heeft maandagmiddag op het Bastion twee jongens aangehouden, die met een vuurwapen dreigden. Bij de aanhouding heeft een agent een waarschuwingsschot gelost. Rond 16.00 uur kwam een melding bij de politiemeldkamer binnen dat twee jongemannen een vuurwapen bij zich hadden. De melder gaf een duidelijk signalement door. Terwijl diverse politie-eenheden richting […]

Goes – De politie heeft maandagmiddag op het Bastion twee jongens aangehouden, die met een vuurwapen dreigden. Bij de aanhouding heeft een agent een waarschuwingsschot gelost.

Rond 16.00 uur kwam een melding bij de politiemeldkamer binnen dat twee jongemannen een vuurwapen bij zich hadden. De melder gaf een duidelijk signalement door. Terwijl diverse politie-eenheden richting het Bastion reden, vertelde hij verder dat een van de jongens het vuurwapen tussen zijn broeksband verstopte en welke kant de jongens opliepen.

De agenten zette de omgeving van het Bastion af en benaderden de jongens. Een van de agenten sommeerde de jongens te blijven staan. Op dat moment trok een van hen het vuurwapen en richtte dit op de agent. De agent loste met zijn dienstpistool een waarschuwingsschot, waarna de jongens het vuurwapen weggooiden. Ze werden aangehouden. Hierbij kreeg een van de jongens nog een beet van een politiehond in zijn been.

Het betreffen twee jongens (16 en 17 jaar) uit Goes. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. De jongen, die door de politiehond was gebeten, is in het ziekenhuis behandeld. Het wapen bleek een op echt gelijkend vuurwapen, deze is in beslag genomen.