Politie gaat uit van voorbereide actie vader vermiste broertjes

Zeist, Leersum, Vleuten – De politie heeft in de computer in het huis van de vader van de vermiste broertjes, Jeroen Denis, een afscheidsbrief gevonden. Deze is geschreven op maandagmiddag 6 mei. In deze brief gaat hij niet in op de beide jongens. De politie is nog steeds op zoek naar informatie over de exacte […]

Zeist, Leersum, Vleuten – De politie heeft in de computer in het huis van de vader van de vermiste broertjes, Jeroen Denis, een afscheidsbrief gevonden. Deze is geschreven op maandagmiddag 6 mei. In deze brief gaat hij niet in op de beide jongens.

De politie is nog steeds op zoek naar informatie over de exacte route die de vader afgelegd heeft en de tijdstippen waarop de twee jongens nog aanwezig waren bij hem. Verder zoekt de politie gericht naar informatie over twee voorwerpen die gevonden zijn bij het aantreffen van de vader en een paar schoenen dat hij mogelijk gedragen heeft. Bij het aantreffen van de vader op dinsdagavond in het Doornse Gat werd een deel van een sleepkabel en een spanband aangetroffen. Onbekend is waar en wanneer de vader deze aangeschaft heeft. Informatie hierover kan behulpzaam zijn in het onderzoek. Bekend is dat de vader contant geld uitgegeven heeft voor zijn dood. Daarnaast is een paar schoenen van de vader verdwenen, wandelschoenen van het merk Columbia (maat 45 1/3). Ook hiernaar is de politie op zoek.

De vader vertelde zijn omgeving dat hij met de jongens op vakantie zou gaan in Luxemburg. Dinsdagochtend werd de vader echter om rond 08.00 uur gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat. Hij had zichzelf daar van het leven beroofd. Zijn auto stond er in de buurt. Van Ruben en Julian ontbrak elk spoor. Een deel van de route die afgelegd is tussen maandag 6 mei rond 20:15 uur vanuit Vleuten naar Neerbeek, is bekend. In de route vanuit Limburg naar Doorn, is nog een aantal onduidelijkheden. Informatie hierover is zeer welkom, net zoals informatie over wat vader en zoons maandag 6 mei overdag gezegd en gedaan hebben. Bekend is dat hij rond 16.20 uur een afscheidsbrief op zijn computer schreef. In de brief staat niets over zijn twee zoons.

Vermoedelijk route

Maandagavond 6 mei rond 20:30 uur werd de telefoon van de vader waargenomen in Beesd. Iets na negenen wordt het kenteken van de Hyundai geregistreerd bij Best. Daarna volgt een GSM-waarneming in Weert. Om 22.15 uur tankt Jeroen bij een tankstation in Neerbeek, zo blijkt uit camerabeelden en een pintransactie. Vermoedelijk rijdt hij rond 22.26 uur door de Fattenbergstraat in Neerbeek. Kort daarna belt hij voor een laatste keer met zijn huidige partner en zegt dat ze zijn aangekomen bij het motel in Limburg. In werkelijkheid is hij op dat moment nog in Neerbeek. Mogelijk is Jeroen Denis via de A73 weer richting het noorden gegaan. Kort na middernacht, het is dan dinsdag 7 mei, wordt waarschijnlijk zijn auto op de parkeerplaats bij tankstation de Romeinse Put bij Venray gezien. Om 01:42 wordt het kenteken van de Hyundai geregistreerd op de Rijnbrug bij Rhenen. Daarna wordt hij om 01.56 uur vermoedelijk op de Rijksstraatweg in Leersum gefilmd door een bewakingscamera. Hij keert daar de auto en op deze beelden is een andere auto te zien. De politie is dringend op zoek naar de bestuurder van deze auto.

Dan is er een gat in de tijdlijn. Dinsdagochtend 7 mei om 04.15 uur wordt het mobieltje van Jeroen Denis weer actief. Dit gebeurt in de omgeving van het Doornse Gat, waar later zijn levenloze lichaam en de auto dinsdagochtend worden gevonden.

Vragen

De politie wil iedereen spreken die Jeroen Denis of de Hyundai met het kenteken 08-NT-BV, al dan niet samen met Ruben en Julian heeft gezien, of op een andere manier contact met ze heeft gehad. Niet alleen op de weg, mogelijk zijn ze ergens uitgestapt, hebben ze gegeten of geplast, of hebben ze inderdaad een motel bezocht.

Voor al uw tips over de vermissing van Ruben en Julian kunt u terecht via tipformulier. De foto’s en film van de bewakingscamera zijn beschikbaar.

Voor het bekijken van youtube video's moet u cookies accepteren. Of bekijk de video op youtube