Politie beëindigt op heterdaad krakersactie

Utrecht – In de nacht van maandag 16 juni op dinsdag 17 juni heeft de politie vier aanhoudingen verricht bij het beëindigen van een krakersactie in Utrecht. Rond 00.10 uur kwam er een melding binnen van een heterdaad kraakactie aan de Voorstraat. Agenten gingen er naar toe en daar aangekomen bleken er verschillende personen zojuist […]

Utrecht – In de nacht van maandag 16 juni op dinsdag 17 juni heeft de politie vier aanhoudingen verricht bij het beëindigen van een krakersactie in Utrecht.

Rond 00.10 uur kwam er een melding binnen van een heterdaad kraakactie aan de Voorstraat. Agenten gingen er naar toe en daar aangekomen bleken er verschillende personen zojuist het het pand ingegaan te zijn. Enkele van hen kwamen bij aankomst van de politie direct het pand weer uit. Drie van hen konden zich niet identificeren en zijn hiervoor aangehouden. Zij bleken geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben.

Eén van de krakers vluchtte volgens buurtbewoners het dak op. Met assistentie van de brandweer werd er een hoogwerker ingezet om deze man op te sporen. Middels warmtebeeld en lampen werd de man, die zich op een plein achter het pand verschanste, opgespoord en aangehouden. Deze man (26 jaar) kon zich ook niet identificeren, ook hij werd aangehouden. De verhuurder van het pand is in kennis gesteld en er zitten nieuwe sloten op het pand.