Personenauto ramt tractor

Stavenisse – Donderdagmiddag rond 17:30 uur reed een tractor over de Stavenisseweg in Stavenisse. De bestuurder wilde afslaan en liet tegemoetkomend verkeer voorgaan. Daarna sloeg hij linksaf. Hij had echter niet gezien dat een auto die achter hem reed, hem juist wilde passeren. Alcohollucht Tijdens die inhaalmanoeuvre ramde de personenauto de tractor en belandde de […]

Stavenisse – Donderdagmiddag rond 17:30 uur reed een tractor over de Stavenisseweg in Stavenisse. De bestuurder wilde afslaan en liet tegemoetkomend verkeer voorgaan. Daarna sloeg hij linksaf. Hij had echter niet gezien dat een auto die achter hem reed, hem juist wilde passeren.

Alcohollucht

Tijdens die inhaalmanoeuvre ramde de personenauto de tractor en belandde de auto in een sloot. De politie werd gebeld en toen agenten ter plaatse kwamen werd de bestuurder van de personenauto verzorgd door ambulancemedewerkers. De man was gewond geraakt aan zijn gezicht. De agenten spraken de man aan en op dat moment roken zij een alcohollucht.

Arts ter plaatse voor bloedproef

Omdat de man mee moest naar het ziekenhuis, hebben de agenten geen blaastest ter plaatse kunnen doen. Daarom werd een arts naar het ziekenhuis gestuurd. Deze heeft bloed afgenomen van de 59-jarige bestuurder uit de gemeente Tholen. Dat bloed wordt op een later tijdstip onderzocht of er alcohol in zit. In overleg met een hulpofficier van justitie is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd.

Auto total loss

Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf. Deze is vermoedelijk total loss. De tractor liep door de aanrijding een kapotte voorband en een kapotte velg op.