Paard mishandeld

Amersfoort – Op maandagmiddag 1 september is in een weiland langs de Hogeweg een paard mishandeld. De eigenaresse ontdekte de mishandeling rond 17.00 uur toen zij bij haar paard kwam. Een dierenarts onderzocht het dier en bevestigde dat aan de merrie letsel was toegebracht. De merrie is ter plaatse behandeld aan de verwondingen. Uit het […]

Amersfoort – Op maandagmiddag 1 september is in een weiland langs de Hogeweg een paard mishandeld.

De eigenaresse ontdekte de mishandeling rond 17.00 uur toen zij bij haar paard kwam. Een dierenarts onderzocht het dier en bevestigde dat aan de merrie letsel was toegebracht. De merrie is ter plaatse behandeld aan de verwondingen. Uit het onderzoek bleek dat de mishandeling moet hebben plaatsgevonden tussen 15.00 en 16.30 uur. Waarschijnlijk is de verdachte vanaf het fietspad aan het Bloeidaalpad bij het paard gekomen.

De dierenpolitie en de Landelijke Eenheid werden geïnformeerd en een onderzoek naar de verdachte is opgestart. Hierbij werd de Forensische Opsporing en de recherche ingezet. Niet uitgesloten wordt dat er een relatie bestaat met de eerdere mishandelingen die hebben plaatsgevonden in Soest, Bunschoten en Hoevelaken.

Oproep getuigen

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en verzoekt personen die kennis dragen van verdachte omstandigheden contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Als mensen een mogelijke mishandeling van een paard op heterdaad zien, dan wordt verzocht direct te bellen naar het alarmnummer 112.

Preventie en tips

De politie geeft na advies van collega’s dierenpolitie nieuwe adviezen op preventiegebied en tips voor de opsporing. Deze zijn:

Plaats het paard zonder halster in de wei;

Maak foto’s voordat het paard de wei ingaat;

Haal het paard ‘s nachts uit het weiland;

Wees alert op eventuele gedragsverandering bij het paard;

Informeer de politie als er onverklaarbare verwondingen worden vastgesteld;

Als een paard gewond wordt aangetroffen, is het belangrijk dat zo weinig mogelijk personen op de locatie komen;

Laat aangetroffen spullen, die niet in de wei horen, onaangeroerd liggen en wijs de politie hier op;

Maak foto’s van de verwondingen voordat de dierenarts het paard gaat behandelen aan zijn verwondingen;

Wees alert op verdachte personen en voertuigen. Maak als dat mogelijk is foto’s of registreer signalementen en/of het kenteken en

Vraag ook aan omwonenden van het weiland oplettend te zijn.