Overval Magic Apple in meerdere opsporingsprogramma’s

Lelystad – In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart overviel een aantal mannen automatenhal The Magic Apple. Beelden van de overval wordt getoond in verschillende opsporingsprogramma’s, zowel landelijk in Opsporing Verzocht als lokaal in Bureau Hengeveld en Bureau Flevoland. Rond 03.05 uur waren drie medewerkers bezig met het afsluiten van de automatenhal […]

Lelystad – In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart overviel een aantal mannen automatenhal The Magic Apple. Beelden van de overval wordt getoond in verschillende opsporingsprogramma’s, zowel landelijk in Opsporing Verzocht als lokaal in Bureau Hengeveld en Bureau Flevoland.

Rond 03.05 uur waren drie medewerkers bezig met het afsluiten van de automatenhal aan de Middenweg. Op dat moment kwam er een aantal personen, in het donker gekleed, de zaak binnen en bedreigden de medewerkers met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verdachten wilden geld. Eén van de medewerkers werd hierbij geslagen. Nadat de verdachten hun buit hadden, werden de medewerkers vastgebonden en vertrokken de overvallers in onbekende richting. Ambulancepersoneel onderzocht de medewerker die was geslagen ter plaatse. Hij hoefde niet mee met de ambulance naar het ziekenhuis, maar is later zelf gegaan.

Kentekenplaten

Op de vluchtauto zaten nagemaakte kentekenplaten van een Volkswagen Transporter die afkomstig is uit Nieuwegein. De vluchtauto zelf werd in 2011 gestolen in de omgeving van Den Haag.

Camerabeelden

Op dinsdag 14 mei wordt in Opsporing Verzocht op Nederland 1 camerabeelden getoond van de overval. Dezelfde beelden worden woensdag 15 mei uitgezonden in Bureau Hengeveld op RTV-Utrecht. Op donderdag 16 mei worden de beelden getoond in Bureau Flevoland op Omroep Flevoland.

Getuigen gezocht

Het onderzoek is in volle gang. Het rechercheteam zoekt getuigen die meer informatie hebben over de overval, de verdachten en/of de vluchtauto in relatie met de kentekenplaten uit Nieuwegein. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het rechercheteam in Lelystad via 0900-8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdagavond om 19.30 uur op Nederland 1. De herhaling is woensdagochtend om 12.25 uur op Nederland 2.

 

Bureau Hengeveld wordt woensdag uitgezonden om 13.30 uur op RTV Utrecht. De uitzending wordt ieder uur herhaald.

 

Ter Plaatse wordt donderdag om 17:40 uur uitgezonden op RTV N-H. De uitzending wordt ieder uur herhaald.