OV

Rotterdam – De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer, Pro-Rail op vrijdag 24 mei 2013 op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke ov-controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheidsarrangement van de Deelgemeente Rotterdam Alexander. De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en […]

Rotterdam – De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer, Pro-Rail op vrijdag 24 mei 2013 op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke ov-controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheidsarrangement van de Deelgemeente Rotterdam Alexander.

De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en ondernemers op en rond station Rotterdam Alexander te vergroten en de rust en orde op en rond het station te waarborgen. Alle reizigers in treinen en metro’s zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen. De gezamenlijke controleactie startte rond 15:30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Resultaten

Tijdens ov-controle bleek hetvolgende:

 Bij de controleactie zijn 52 medewerkers van de openbaarvervoerbedrijven en de politie betrokken geweest. Soortgelijke ov-controle-acties zijn eerder gehouden in Alkmaar, Almere Amsterdam, Rotterdam Zuid en Hoorn.