Open dag politiebureau Rijswijk groot succes

1 min


Rijswijk – De open dag in en rondom het politiebureau Rijswijk trok zaterdag 5 oktober 3.500 bezoekers. Voor jong en oud was tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te beleven in de keuken van de politie.

Grote publiekstrekkers waren de politievoertuigen, waar kinderen zelf de sirene en de zwaailichten mochten aan en uit zetten, en de vele demonstraties. Tijdens een demonstratie van de bikers lieten deze agenten zien hoe je op verschillende manieren, met gebruik van een fiets, een persoon in de boeien kan slaan. Ook de demonstratie van een uitpraatprocedure, waarbij een vuurwapen gevaarlijke verdachte uit een auto werd gepraat, trok veel bekijks. Meerdere boeven liepen in de omgeving van het politiebureau vrij rond, maar met behulp van de vele aanwezige kinderen kregen zij weer snel hun plek in de cel terug. De verschillende Amerikaanse voertuigen trokken ook de aandacht. Op een speciaal preventieplein kregen bezoekers informatie en preventietips om woninginbraak en fietsendiefstal te voorkomen. 

Samenwerking

De brandweer en ambulancedienst deden mee met de open dag. Zij waren met verschillende (historische) voertuigen aanwezig en gaven het publiek informatie. Ook politievoertuigen van politieagenten uit het Belgische Gent waren tijdens de open dag te bewonderen. Zo was een voertuig van de Mobiele Eenheid aanwezig en stonden op de binnenplaats motoren (Zwaantjes) en bikers (Draken). Veilig Verkeer Nederland was aanwezig en liet bezoekers met een ‘alcoholbril’ ervaren hoe het is om onder invloed van alcohol een parcours te lopen. Diplomatieke beveiligers van Dienst Bewaken en Beveiligen waren met hun gepantserde dienstvoertuig aanwezig en lieten bezoekers dit bekijken. Een boswachter vertelde over zijn surveillance in de bosrijke gebieden van Rijswijk en had een aantal opgezette dieren bij zich. Gekwalificeerde honden van Service Dogs lieten bij een demonstratie zien hoe zij mensen met een lichamelijke beperking assisteren bij handelingen in het dagelijks leven.

Goed doel

Ook konden bezoekers voor het Mappa Mondo Huis, een huis waar woon- en logeerzorg aangeboden wordt aan ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar, op de foto met de bekende wijkagent Uzi Ozturk. Hij is te zien in een Bolletjereclame. Daarnaast konden bezoekers verschillende lekkernijen kopen waarvan de opbrengst ook volledig ging naar dit goede doel.


Delen