Op heterdaad betrapt

Arnhem – Poltieagenten kregen vrijdagmorgen een melding dat er onenigheid op straat zou zijn naar aanleiding van een diefstal uit een auto. Dit was op de Jufferstraat. De agenten deden ter plekke onderzoek, spraken met aanwezigen en hielden een 28-jarige inwoner van Den Haag aan als verdachte. Een 53-jarige man hoorde die ochtend het portier […]

Arnhem – Poltieagenten kregen vrijdagmorgen een melding dat er onenigheid op straat zou zijn naar aanleiding van een diefstal uit een auto. Dit was op de Jufferstraat. De agenten deden ter plekke onderzoek, spraken met aanwezigen en hielden een 28-jarige inwoner van Den Haag aan als verdachte.

Een 53-jarige man hoorde die ochtend het portier van zijn auto dichtslaan, terwijl hij een paar meter verderop op een bekende stond te wachten. Hij zag dat er een man in zijn auto zat. Toen hij deze persoon aansprak stapte die weliswaar uit, maar al gauw merkte de 53-jarige dat diverse spullen uit de auto weg waren; daaronder een portemonnee en zonnebrillen. De verdachte liep de Hommelsestraat in waarop de gedupeerde hem achterna ging. Een aantal spullen vond hij op straat terug. Politieagenten troffen beide mannen en tevens een getuige even later in de straat aan en stelden ter plekke onderzoek in. Ze namen een aangifte en getuigenverklaring op.

De 28-jarige verdachte is voor verhoor ingesloten op het politiebureau en later op de dag in verzekering gesteld. Gedurende verder onderzoek blijft hij dus vastzitten.

2014080101