op

Bergen-op-Zoom – een beschonken bestuurder van een scooter probeerde er vandoor te gaan bij een controle op de Ligusterstraat. Agenten moesten geweld gebruiken om de man aan te houden. Twee bikers van de politie gaven woensdagavond 2 juli rond 19.30 uur een 27-jarige scooterrijder een stopteken om hem te controleren. De Bergse scooterrijder kneep de […]

Bergen-op-Zoom – een beschonken bestuurder van een scooter probeerde er vandoor te gaan bij een controle op de Ligusterstraat. Agenten moesten geweld gebruiken om de man aan te houden.

Twee bikers van de politie gaven woensdagavond 2 juli rond 19.30 uur een 27-jarige scooterrijder een stopteken om hem te controleren. De Bergse scooterrijder kneep de gashendel verder in en probeerde om de agenten heen te rijden. Een van de agenten greep de verdachte vast en probeerde hem te laten stoppen. De Bergenaar gaf gas bij, waarop de tweede biker hem met noodzakelijk geweld kon tegenhouden. De agenten en de verdachte vielen op de grond. De verdachte kon daarna geboeid naar het bureau worden gebracht. De man bleek bij de ademanalyse te veel te hebben gedronken (590 ug/l). Hij bleek diverse boetes open te hebben staan en ook was zijn scooter niet verzekerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.