Oosterhout – Gezocht – Overval op cafetaria

Laatste update: 02-05-2014 | 12:59 Zaaknummer: 2014028721 Datum delict: 09-02-2014 Plaats delict: Oosterhout Op zondagavond 9 februari 2014 vindt er rond 21.30 uur een gewapende overval plaats op cafetaia Ridderhof aan de Ridderstraat. Het is de avond dat Irene Wust goud won op de 3 kilometer op de Olympische Spelen. In de cafetaria is het […]

Laatste update: 02-05-2014 | 12:59
Zaaknummer: 2014028721
Datum delict: 09-02-2014
Plaats delict: Oosterhout

Op zondagavond 9 februari 2014 vindt er rond 21.30 uur een gewapende overval plaats op cafetaia Ridderhof aan de Ridderstraat. Het is de avond dat Irene Wust goud won op de 3 kilometer op de Olympische Spelen. In de cafetaria is het rustig. De vrouw is klanten aan het helpen in de snackbar en de man is de keuken aan het werk. Dan opeens stormen er twee overvallers met bivakmutsen op de zaak binnen. Ze rennen direct door de keuken is. Daar richt een van de overvallers een wapen op het hoofd van de man. De daders willen geld en schreeuwen dat de man geld moet geven. Op dat moment komt de eigenaresse de keuken ingelopen en begint heel hard te schreeuwen. De overvallers maken dat ze weg komen. De eigenaar grijpt nog snel een mes en rent achter ze aan. Maar op dat moment zijn de overvallers al weg.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier overzichtsfoto van aangetroffen spullen

Vluchtroute:

Ze rennen de snackbar uit en slaan rechtsaf de Middenlaan in. Zodra ze kunnen slaan ze rechtsaf de Laanstraat in en daarna zijn de daders niet meer gezien. Ze kunnen via de Keiweg rechtsaf de Keiweg ingegaan zijn of linksaf verder de wijk Slotjes in richting de Besterd. Als u informatie heeft over waar de overvallers heengegaan zijn neem dan contact met ons op.

Voorbereidingshandelingen:

Een getuige heeft gezien dat er vlak voor de overval drie jongens heel opgewonden stonden te praten naast de Antoniuskerk. Twee jongens liepen vanaf de Antoniuskerk naar de cafetaria en een derde jongen liep weg met een zwarte scooter aan de hand.

Gevonden tas:

Dan nog een ander mogelijk spoor naar de daders. Vlak bij de cafetaria, in de bosjes bij de Monseigneur Frenckenstraat en de Dr. Poelsstraat, wordt een tas gevonden. In die tas zaten o.a. een bivakmuts, een paar Hugo Boss Orange sportschoenen maat 43, een regenjas maat S van de Hema en Nike handschoenen en een sportbroek. Wie weet hoe deze tas daar terecht is gekomen? Of van wie deze spullen zijn? Een oplettende buurtbewoner heeft gezien dat dat een paar uur VOOR de overval er wat jongeren in de bosjes aan het rommelen waren. Toen ze ging kijken lag er nog niks in de bosjes.

Chillplek:

Op de plek waar de tas is gevonden komen regelmatig jongeren samen om te ‘chillen’. Wie weet hebben zij belangrijke informatie voor de politie. Het onderzoeksteam wil dan ook graag met deze jongeren in contact komen.

Vragen

Wie heeft er informatie over de vluchtroute?

Wie weet wie deze overval gepleegd hebben?

Wie heeft er informatie over de gevonden tas en spullen?

Signalement

dader 1 met wapen

lengte: 1.60-1.80 mtr
postuur: smal
leeftijd: 15-17 jaar
overig: droeg wapen in linkerhand, donkere sweater met capuchon
taal: Nederlands met een buitenlands accent
dader 2:
lengte: 1.60-1.80 mtr
postuur: smal
leeftijd: 15-17 jaar
kleding: sweater met capuchon
taal: Nederlands met buitenlands accent

Afbeeldingen