Oosterhout – Gezocht – Gewapende overval op juwelier

3 min


Laatste update: 12-12-2014 | 10:58
Zaaknummer: 2014190252
Datum delict: 21-08-2014
Plaats delict: Oosterhout

Op donderdagochtend 21 augustus 2014 werd er rond 10.05 uur een gewapende overval gepleegd op juwelierszaak Het Goudhuisje in winkelcentrum het Arendshof.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier drie verdachten in beeld

Drie gewapende mannen stormen de zaak binnen en houden het personeel onder schot.  De eerste dader bedreigt een medewerker dat hij op de grond moet gaan liggen. De overvallers gaan ontzettend tekeer en meteen wordt iedereen tegen de grond gewerkt. Ze schreeuwen tegen de medewerkers dat ze stil moeten zijn en van het alarm af moeten blijven. Dan komt er een hamer tevoorschijn en worden de vitrines met grof geweld ingeslagen. Terwijl twee overvallers binnen bezig zijn gaat overvaller nummer drie buiten verder. Hij jaagt toevallige voorbijgangers de schrik op het lijf. Zwaaiend met een pistool staat hij buiten iedereen op afstand te houden. Mensen die gewoon even aan het winkelen zijn kijken ineens in de loop van een pistool.

Ondertussen gaan er binnen veel vitrines aan diggelen en pakken de overvallers wat ze kunnen pakken. Twee grote tassen weten ze vol te stoppen met sieraden. De doodsbange medewerkers kunnen niets doen, behalve wachten tot het voorbij is. Als de tassen vol zijn gaan ze er eindelijk vandoor. De medewerkers blijven met een trauma achter en proberen er nu met professionele hulp weer bovenop te komen. De daders lieten een hamer achter (zie foto). Zegt die hamer u iets, in combinatie met de signalementen?

De daders vluchten via een parkeerplaats aan de kant van de Abn Amro bank en Rabobank. Waarschijnlijk stond daar een grijze Lexus met draaiende motor te wachten. Er is dus mogelijk sprake van een vierde dader, de chauffeur. Met een enorme rotgang gingen ze er vandoor. Ze reden tegen het verkeer in weg in de richting van de Kegelstraat. Wie heeft dit gezien?

De zilvergrijze Lexus werd later die ochtend, donderdag 21 augustus in Made teruggevonden, op een parkeerplaats aan de Kievitstraat bij de tennisvelden. Zijn er getuigen die dit hebben gezien? De auto blijkt gestolen te zijn in het plaatsje Poortugal, bij Rotterdam. Ook de kentekenplaten waren gestolen en hoorden dus niet bij de Lexus. De kentekenplaten hoorden bij een rode Volvo C30 die eerder in Barendrecht werd gestolen.

De Volvo had oorspronkelijk als kenteken: 07-XK-DH
De Lexus had oorspronkelijk als kenteken: 19-SZ-BD, maar reed dus rond met het kenteken van de Volvo. Beide auto’s kunnen tussen de diefstal en overval in Brabant zijn geweest.  De rode Volvo C30 kan hebben rondgereden rond de periode eind juli en augustus 2014 en de zilvergrijze Lexus in de periode tussen 8 en 21 augustus 2014.

Dan de buit. Er gingen ringen, hangers en oorbellen in de boodschappentassen. De kans is groot dat deze sieraden ergens te koop worden aangeboden. Is dat iemand opgevallen?

 

Signalement

Dader 1

getinte man:
20-25 jaar:
1.75- 1.85 mtr:
blauw Nike trainingsjack:
donkere trainingsbroek:
zwarte sportschoenen:
Dader 2:
getinte man:
20-30 jaar:
1.80-1.90 mtr:
wit Nike trainingspak (blauwe streep):
Dader 3:
getinte man:
18-25 jaar:
1.70 -1.80 mtr:
donkergrijze sweater:
lichtgrijze joggingsbroek:
rood geruite bigshopper:

Afbeeldingen


Delen