Oosterhout – Gezocht – Auto-inbraken in de wijk Vlindervallei

In februari, maart, april en juli van dit jaar werd ingebroken in auto’s die stonden geparkeerd in de Vlindervallei in Oosterhout. Hierbij werden in het merendeel van de inbraken de navigatiesystemen weggenomen.

Omschrijving

Maar ook werden sturen, airbags en audio apparatuur gestolen. Een bewoner van een woning in de Vlindervallei kwam op zaterdag 28 april jl omstreeks 03.30 uur thuis en zag in de wijk een man lopen met een laptop/iPad in zijn hand. Die man liep daarmee vlak langs de woningen. Omdat de oplettende buurtbewoner dit vreemd vond, keek hij later na thuiskomst de camerabeelden van zijn woning uit. Hierop was te zien dat diezelfde man bij zijn woning had gestaan met de laptop/iPad. Ook zijn van een auto-inbraak beelden beschikbaar. Deze beelden tonen we in de uitzending.

Signalement:
Het signalement van de persoon in de Vlindervallei is als volgt: een man; hij droeg een baseballpet waarvan de klep donker van kleur was; ook droeg hij een jas die net over de heupen viel, het merk van de jas was Northface. Hij had een laptop/iPad in de hand.

Werkwijze Relay Attack Systeem
Zes van deze inbraken werden gepleegd d.m.v. het Relay Attack Systeem. Dit kan bij smart key autosleutels, dit wordt ook keyless entry genoemd. Hierbij wordt de sleutel gehackt van buiten de woning, zeg maar vanaf de stoep. De sleutel kan dan binnen op tafel liggen terwijl de auto buiten op straat staat. M.b.v. een signaalversterker wordt de auto ontgrendeld.De politie wil graag weten wie de mannen op de beelden zijn.

Zaaknummer

2018106558

Datum delict

27th April, 2018

Plaats delict

Oosterhout

Signalement

Status

gezocht