Oirschot – Getuigen gezocht van gewelddadige beroving

We zoeken getuigen van de beroving van een leverancier op woensdagmiddag 10 juli rond 16.20 uur. Bij de beroving werd het nodige geweld gebruikt.

De 26-jarige man, werkzaam bij een bedrijf uit Hilversum, parkeerde rond 16.20 uur zijn bestelbus op een parkeerplaats aan de Bestseweg in Oirschot. De bus betreft een witte Mercedes Sprinter met rood en witte opdruk. Nadat de man een paar minuten in de laadruimte bezig is geweest, stapt hij weer achter het stuur van zijn bus. Het valt hem daarbij op dat er achter de bus een auto parkeert. Het zou daarbij gaan om een ouder model grijze stationwagen van het merk Ford.

Beroving

De leverancier is nog even bezig met wat administratie als plots de deur aan de bijrijderszijde open gaat. Een man met een bivakmuts bedreigt de chauffeur met een groot mes en eist geld. Als hij dat niet snel genoeg krijgt, klimt de dader de bus in en trekt een plastic zak over het hoofd van het slachtoffer. In de tussentijd doorzoekt hij de bus totdat hij gevonden heeft wat hij zoekt. Met een aanzienlijk geldbedrag gaat hij er vandoor en laat het hevig geschrokken slachtoffer verder ongedeerd achter. Deze ziet vervolgens dat de grijze stationwagen er met grote snelheid vandoor gaat over de Bestseweg in de richting van het nabijgelegen benzinestation. Het is onduidelijk of in de wagen nog andere betrokkenen zaten dan de dader van de daadwerkelijke beroving.

Getuigen

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze beroving. Op de Bestseweg rijden rond dit tijdstip de nodige auto’s dus het is zeker mogelijk dat één van hen iets is opgevallen. Zeker in combinatie met de witte bestelbus en de grijze stationwagen. Er is ook een summier signalement van de dader: Man, ongeveer 1.70 meter lang en een sportief postuur. De man droeg een geheel zwart trainingspak, zwarte handschoenen en een zwarte bivakmuts.

Heeft u iets gezien of weet u op een andere wijze iets dat met deze beroving te maken heeft? Neem dan contact met ons op! Dat kan via 0900-8844 of via het bijgevoegde tipformulier. Anoniem melden kan ook: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl)