Noord-Holland – Overtreders betrapt tijdens onopvallende videosurveillance

Tijdens een onopvallende surveillance met een videoauto hebben agenten woensdagochtend negen bestuurders staande gehouden en bekeurd.

Acht mannen en een vrouw maakte diverse overtredingen zoals kleven, niet dragen van de gordel, bellen tijdens het rijden (3x), rijden door rood, te hard rijden en het negeren van een inrijverbod.
Op de N246, tussen Starnmeer en Wormerveer, werden een automobilist en een motorrijder staande gehouden wegens kleven en inhalen over een dubbel doorgetrokken streep. De motorrijder, een 60-jarige motorrijder uit Heerhugowaard, haalde zes voertuigen in waar dat verboden was. De man verklaarde haast te hebben omdat hij op tijd wilde zijn voor zijn afspraak. Een 32-jarige plaatsgenoot van de motorrijder werd op de N242 tussen Stompetoren en Heerhugowaard staande gehouden. De automobilist reed 110 km per uur waar 80 km is toegestaan en reed bovendien erg dicht op zijn voorganger.
In Haarlem, op de Amerikaweg, werd een 63-jarige vrouw uit Zwanenburg bekeurd voor het rijden door rood. De vrouw verklaarde niet opgelet te hebben en per ongeluk op het groene licht voor het andere verkeer gereageerd te hebben. Omdat het tegemoet komende verkeer ook groen licht had, kwam de auto van de vrouw gevaarlijk op het midden van de kruising tot stilstand.
De overige verkeersovertreders werden in Alkmaar (Nollenweg en Herenweg), Spaarndam, Velsen-Zuid en Heemskerk (A9)betrapt.