Nijmegen – Politie zoekt getuigen van woningoverval

In het onderzoek naar de overval op een woning aan het Zwanenveld op woensdag 23 mei is de politie op zoek naar getuigen. Op woensdag 30 mei wordt in het opsporingsprogramma BureauGLD aandacht aan de zaak besteed.1 min


Omstreeks 10.15 uur werd aangebeld bij de woning. Toen de bewoonster opendeed drongen drie mannen de woning binnen. De bewoonster en haar dochter werden met een mogelijk vuurwapen bedreigd door de drie. Nadat ze de woning hadden doorzocht, verlieten de drie mannen de woning en reden ze weg in een zwarte auto. Voor zover nu bekend werd er geen buit gemaakt. De politie startte meteen een onderzoek. Forensische rechercheurs deden sporenonderzoek in en om de woning en in de omgeving werd een buurtonderzoek gehouden.

Signalementen

Van de verdachten zijn signalementen bekend:

Verdachte 1
Dit is vermoedelijk een Turkse man van circa 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur en een grote neus. Hij heeft een normaal postuur en is tussen de 1.77 en 1.80 lang. Hij droeg zwarte kleding, een zwarte muts en had zijn gezicht bedenkt tot aan zijn neus. De man sprak goed Nederlands.

Verdachte 2
Dit is een negroïde man van circa 35 a 40 jaar oud met donkerbruine ogen. Hij heeft een mollig postuur en is ongeveer 1.65mlang. Hij droeg zwarte kleding en een muts. Zijn gezicht was bedekt zodat alleen zijn ogen zichtbaar waren. De man sprak goed Nederlands met een Surinaams of Antilliaans accent.

Verdachte 3
Dit is een man met een getint gelig uiterlijk met bruine ogen en dikke lippen. Hij is ongeveer 30 a 35 jaar oud. Hij is mogelijk van Noord Afrikaanse afkomst. Hij heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.70m lang.  De man droeg zwarte kleding en had zijn gezicht deels bedekt. Hij sprak goed Nederland met een mogelijk Marokkaans accent.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Heeft u iets gezien wat kan helpen in het onderzoek? Heeft u misschien de zwarte auto zien rijden of heeft informatie naar aanleiding van de signalementen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online op www.meldmisdaadanoniem.nl.

2018222947 FB


Delen