Nijmegen – Gezocht – Beschieting woning aan de Hegdambroek

In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart, werd vanuit een Audi A6 Avant met een automatisch wapen geschoten op een woning aan de Hegdambroek. Tientallen kogels gingen dwars door de ruiten en muren en belandden in de woonkamer en zelfs in de badkamer boven. De bewoners kwamen gelukkig met de schrik vrij.

Omschrijving

Op bewakingsbeelden van 2 maart is te zien hoe de schutter in de Audi A6 kort voor hij begint te schieten het raam naar beneden heeft gedraaid. Dan steekt hij het wapen uit dat raam en richt het op het huis. Helaas is de dader niet goed in beeld.
Op de beelden is te zien dat de Audi was voorzien van het kenteken 94-KZP-4. Het betreft hier een nagemaakte kentekenplaat die op deze Audi is aangebracht. Het originele kenteken hoort thuis op een Audi uit het Gooi, die niets met deze zaak te maken heeft.

Op woensdag 2 maart krijgt de brandweer van Nistelrode de melding dat er een auto in brand staat. Het gaat om een Audi A6 Avant, vermoedelijk de wagen die even daarvoor gebruikt is door de schutter. De wagen wordt, zonder kentekenplaten aangetroffen op een bospad bij de A50, van waar de inzittende(n) vermoedelijk verder is/zijn gevlucht.
De in de brand gestoken Audi A6 blijkt in de nacht van 8 op 9 januari te zijn gestolen uit de Saturnusstraat in Eindhoven, vlak bij de daar gelegen voetbalvelden.
De Audi A6 die tijdens de beschieting is gebruikt en die was voorzien van de nagemaakte kentekenplaat 94-KZP-4, blijkt eind februari een aantal malen geflitst/gespot te zijn. Dit was in Helmond, Eindhoven en Alem.

Vragen

  • Wie heeft informatie over de schutter die in de nacht van 1 op 2 maart een woning heeft beschoten aan de Hegdambroek.
  • Wie heeft informatie omtrent het motief van deze beschieting.
  • Wie is in de nacht van 2 maart iets opgevallen bij het bospad bij Nistelrode, langs de A50, waar de Audi A6 brandend is achtergelaten.
  • Wie is er mogelijk getuige geweest van de diefstal van een zilvergrijze Audi A6 vanuit de Saturnusweg in Eindhoven in de nacht van 8 op 9 januari.
  • Wie heeft de Audi A6 voorzien van het nagemaakte kenteken 94-KZP-4 in Gelderland/Brabant gezien in de periode van 9 januari tot 2 maart 2016.
  • Wie (her)kent de twee mannen, die brand stichtten aan de Hegdambroek (Nijmegen) in de nacht van 22 op 23 januari
  • Wie heeft informatie over de achtergrond van deze brandstichting.

Zaaknummer

2016104783

Datum delict

1st March, 2016

Plaats delict

Nijmegen

Signalement

Status

gezocht