NIEUWEGEIN – Overvallen op cafetaria’s- gezocht – video

NIEUWEGEIN – Overvallen op cafetaria’s Op vrijdagavond 15 september 2017 worden in Nieuwegein en Lopik vlak na elkaar twee cafetaria’s overvallen. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze […]

NIEUWEGEIN – Overvallen op cafetaria’s
Op vrijdagavond 15 september 2017 worden in Nieuwegein en Lopik vlak na elkaar twee cafetaria’s overvallen. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Signalement
Uit de beschrijvingen van de getuigen blijkt dat het gaat om twee jonge mannen van rond de 18 a 20 jaar. Ze zijn licht getint, de een met een slank postuur, de ander stevig. Beiden waren in het zwart gekleed. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de overvaller met de taser een zwarte trainingsbroek draagt. Die is van het merk Hummel en heeft witte strepen. Hij draagt verder zwarte Nike zaalvoetbalschoenen met een groot wit merkteken aan de voorkant.

Cafetaria Het Anker in Nieuwegein
Om 21.40 uur wordt cafetaria Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein overvallen. Er zitten rond dat tijdstip twee gasten te eten als er twee gewapende mannen binnenkomen. De overvallers hebben een revolver en een stroomstootwapen en bedreigen daarmee de gasten en de medewerker achter de balie. Ze gooien hem een plastic zak toe en zeggen dat hij er geld in moet doen. Daarna rennen ze weg. De gasten rennen achter de overvallers aan en het lukt hen een van de daders nog te tackelen, maar de overvallers weten toch te ontkomen. Zij steken de Henri Dunantlaan over en gaan richting de Cornewalstraat.

Vluchtauto in de Oosterstraat
Waar de Cornewalstraat overgaat in de Oosterstraat staat een donkere Volkswagen Polo of Golf GTI te wachten, waarschijnlijk met een handlanger achter het stuur. De overvallers springen in de auto – met opvallende, spaakvormige velgen – en vertrekken meteen op hoge snelheid in de richting van de Acaciastraat. Waarschijnlijk zijn de overvallers vanuit Nieuwegein doorgereden naar het verderop gelegen dorp Lopik. Dat duurt zo’n 25 minuten.

Cafetaria Star Snacks in Lopik
In Lopik wordt, een half uur na de overval in Nieuwegein, cafetaria Star Snacks overvallen. Het cafetaria is gevestigd op de Anna van Burenstraat. Bij dit cafetaria gaat een man naar binnen, met een pistool. De tweede man blijft buiten op wacht staan. De overvaller bedreigt de medewerker en gooit hem net als in Nieuwegein een plastic zak toe waar het geld in moet.