Nieuwegein – Gezocht – Cold case moord / doodslag Richard Houtveen

In een poging om een doorbraak te forceren, heeft het Cold Case Team van de politie het onderzoek heropend naar de moord of doodslag uit juli 2010 op de 25-jarige Richard Houtveen in zijn woonplaats Nieuwegein. Wie de gouden tip aandraagt kan nog steeds rekenen op de beloning van 20.000 euro.

Omschrijving

Opsporing Verzocht besteedt op 26 februari aandacht aan deze zaak.

Slachtoffer doodgestoken

Richard Houtveen werd in 2010 op de avond van de WK-voetbal finale doodgestoken bij winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Nederland verloor toen in Johannesburg (Zuid Afrika) de finale op 11 juli van Spanje.

Onvoldoende bewijs

Ondanks uitgebreid onderzoek kon de recherche niet voldoende bewijs vinden om een verdachte voor de rechter te kunnen brengen. De zaak werd onder andere gereconstrueerd en in 2011 werd een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Nu, bijna zeven jaar later, heeft het Cold Case Team Midden-Nederland nieuwe aanwijzingen waardoor er van een ‘heropening’ van de zaak gesproken kan worden.

Specifieke getuigen gezocht

Via Opsporing Verzocht vraagt de politie ‘specifieke getuigen’ zich te melden. 

Vragen

Heeft u gezien dat Richard Houtveen werd doodgestoken of weet u wie erachter zit? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. U komt dan echter niet in aanmerking voor de beloning.

Datum delict

10th July, 2010

Plaats delict

Nieuwegein

Signalement

Status

gezocht