Niet in staat om te blazen

Tholen – Op de Grindweg in Tholen is dinsdagavond rond 20:45 uur een 68-jarige automobilist uit Halsteren betrapt op het rijden onder invloed. Slingeren De man reed slingerend over de Grindweg en miste daarbij steeds ternauwernood verkeersmeubilair. Dat gedrag viel natuurlijk op bij surveillerende agenten die besloten om de automobilist te controleren. Ze gaven hem […]

Tholen – Op de Grindweg in Tholen is dinsdagavond rond 20:45 uur een 68-jarige automobilist uit Halsteren betrapt op het rijden onder invloed.

Slingeren

De man reed slingerend over de Grindweg en miste daarbij steeds ternauwernood verkeersmeubilair. Dat gedrag viel natuurlijk op bij surveillerende agenten die besloten om de automobilist te controleren. Ze gaven hem een stopteken, maar de bestuurder reageerde daar niet op. Pas toen de agenten met hun lichten seinden en claxonneerden naar de man, stopte deze.

 

Geen ademanalyse

De man is meegegaan naar het politiebureau. Hij bleek niet in staat om een ademanalysetest te voltooien en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd door de agenten. Van de man is een bloedmonster genomen om te bepalen hoeveel alcohol hij nu had gedronken. De uitslag van die bloedproef is nog niet bekend.

 

Het rijbewijs gaat nu naar de officier van justitie die een beslissing gaat nemen of het rijbewijs teruggegeven mag worden aan de automobilist. De 68-jarige man kreeg ook nog een rijverbod van 24 uur.