Nederland – Opsporing Verzocht: fatale mishandeling op Mallorca

De politie zocht een mogelijk cruciale getuige van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. Om de identiteit te achterhalen wordt een uitzonderlijk middel ingezet: de foto van deze man wordt ongeblurd getoond in Opsporing Verzocht. Kort na de uitzending heeft de getuige zich gemeld.1 min


Update 19 januari 2022: Met hulp van kijkers is de mogelijk belangrijke getuige van de dodelijke mishandeling op Mallorca gevonden. De getuige heeft zichzelf bij ons gemeld en de recherche is met hem in gesprek. We willen graag iedereen bedanken die gisteren heeft gekeken naar Opsporing Verzocht. Uw tips helpen ons enorm bij sommige zaken. Blijf dus helpen, wie weet zorgt u er voor dat we een zaak kunnen oplossen!

Originele tekst:
Afgelopen zomer werd de 27-jarige Carlo Heuvelman in de vroege ochtend van 14 juli 2021 dodelijk mishandeld in El Arenal. Dit is een badplaats in de buurt van de hoofdstad Palma. Verschillende getuigen hebben al met de politie gesproken, maar er wordt nog gezocht naar een bepaalde getuige. De foto van deze persoon was in november in Opsporing Verzocht te zien. Toen was het gezicht nog onherkenbaar gemaakt. Op die oproep heeft niemand zich gemeld.

Het Openbaar Ministerie en de politie vinden het echt belangrijk om deze persoon te spreken, omdat hij waarschijnlijk de fatale mishandeling van dichtbij heeft gezien en mogelijk heeft gefilmd. ‘Om de waarheid te kunnen achterhalen, volgt een nieuwe oproep voor deze persoon. We weten dat het herkenbaar maken van zijn gezicht een inbreuk op zijn privacy is. Maar deze zaak heeft zo’n grote impact op de samenleving gehad, dat het Openbaar Ministerie tonen van de foto van de getuige gerechtvaardigd vindt’, geeft politiewoordvoerder Suzanne Lesquillier aan.

Gouden tip

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.
Inmiddels staan er meerdere verdachten voor de rechter. Komende vrijdag is er een regiezitting.

Uitzending

In Opsporing Verzocht van dinsdag 18 januari komen de volgende items aan bod:
Culemborg: straatroof
Mallorca: fatale mishandeling
Almere: zware mishandeling
Kerkrade: woningoverval
Amsterdam: gewapende overval
Den Haag: ramkraak juwelier
Nuland: woningoverval
Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 18 januari vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 19 januari rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.