Nederland – Nieuwe zaken en terugblik in Opsporing Verzocht

In de laatste Opsporing Verzocht van 2016 (op dinsdag 20 december) roept de politie de hulp van het publiek in om een ernstige zaak in Huissen op te lossen. Daarnaast is er in de uitzending een terugblik op items die eerder dit jaar in de uitzending waren. Verschillende officieren van justitie vertellen over het verloop van deze zaken.

In Huissen werd een huis beschoten. Het was de woning van de ex-partner van een ondernemer. De ondernemer kreeg vervolgens tot twee keer toe Whatsapp-berichten, waarin stond dat hij een groot geldbedrag moest betalen. De beschieting, de bedreiging en de afpersing zijn niet de enige actuele zaken in het opsporingsprogramma. Hieronder vindt u alle zaken die in Opsporing Verzocht aan bod komen:
Amsterdam: twee straatroven
Doetinchem: voetbalrellen
Huissen: beschieting woning en bedreiging c.q. afpersing
Rotterdam: liquidatie van Chafik Zidane (follow-up)
Pernis: overval op een metaalhandelaar
Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de resultaten van de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 20 december van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 21 december rond 11.40 uur is de herhaling op NPO 2. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken op het second screen. Wilt u de zaken nog eens terugkijken? Kijk dan op deze speciale pagina van Opsporing Verzocht.
Het tv-programma keert in 2017 terug op dinsdag 3 januari.